Човић: Федерацију организовати у три јединице

Предсједник ХДЗ-а БиХ Драган Човић поручио је да Федерација БиХ треба да буде организована у три јединице, што, увјерен је, неће водити дезинтеграцији БиХ, већ њеном снажном јачању. Према његовим ријечима, три јединице унутар ФБиХ обезбиједиле би рационалност. "Умјесто садашњих 11 да имамо три владе, умјесто 11 парламената, да имамо три. Да се сви грађани […]

среда, март 5, 2014 / 19:53

Предсједник ХДЗ-а БиХ Драган Човић поручио је да Федерација БиХ треба да буде организована у три јединице, што, увјерен је, неће водити дезинтеграцији БиХ, већ њеном снажном јачању.

Према његовим ријечима, три јединице унутар ФБиХ обезбиједиле би рационалност. "Умјесто садашњих 11 да имамо три владе, умјесто 11 парламената, да имамо три. Да се сви грађани осјећају комотни, а и конститутивни народи", истакао је Човић.

Он је за портал "Кликс" рекао да "може и другачије", али да се мора водити рачуна о мјери и да се један народ не осјећа мајоризованим.

Истичући да је постојећи систем неодржив, Човић је рекао да ХДЗ БиХ има посебну обавезу да отвори разговоре о преуређењу ФБиХ.

"Отворили смо их и видјећемо колико ћемо имати одлучности и храбрости да управо у овом времену пред изборе тражимо рјешења. Овај пут је то шанса и треба имати храбрости и одлучности за промјену у организовању у ФБиХ, али и цијелог простора БиХ, а да задовољимо потребе и конститутивних народа, а и живота, мјеста и улоге грађана БиХ", закључио је Човић.

Када је ријеч о БиХ и њеном еропском путу, Човић је рекао да се пројекат европске БиХ не може провести с овако сложеном земљом, али ни до краја поједностављеном.

"Унутар себе морамо створити оквир који ће бити прихватљив за такав процес. Нико нама неће отворити врата, а да ми задржимо садашње стање. Евидентно је да морамо обезбиједити равноправност бошњачког, хрватског и српског народа и да се бавимо реалним животом", истиче Човић.0 КОМЕНТАРА

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *