Чордаш: У петак се састајемо са партијама из РС

БАЊА ЛУКА – У Мостару ће у петак бити одржан састанак водећих хрватских партија и партија из Републике Српске на коме ће се разговарати о успостављању власти у „могућој држави БиХ“ – најавио је данас потпредсједник ХДЗ-a БиХ Давор Чордаш. "За нас су ти састанци веома битни, јер је на помолу једна нова алијанса која […]

среда, март 23, 2011 / 18:30

БАЊА ЛУКА – У Мостару ће у петак бити одржан састанак водећих хрватских партија и партија из Републике Српске на коме ће се разговарати о успостављању власти у „могућој држави БиХ“ – најавио је данас потпредсједник ХДЗ-a БиХ Давор Чордаш.

"За нас су ти састанци веома битни, јер је на помолу једна нова алијанса која се покушава сакрити иза СДП-а, који се представља као мултиетничка странка. Потпуно је јасно да СДП није мултиетничка странка што се види и у парламенту РС, а њихова политичка размишљања се заснивају на томе – `ви нам предложите неколико ваших кандидата а ми ћемо видјети ко је добар`", рекао је Чордаш Срни.

Чордаш, који је и министар за избјеглице и расељена лица у Влади РС, сматра да је формирање власти у Федерацији БиХ /ФБиХ/ класични удар на Федерацију, поручујући да за ХДЗ и већину Хрвата то није БиХ.

Представници ХДЗ-а БиХ и ХДЗ-а 1990 најавили су раније да би ове седмице требало да отпочну разговоре са СНСД-ом, СДС-ом, Савезом за бољу будућност БиХ и Странком за БиХ о формирању власти на нивоу БиХ, али без странака окупљених око СДП-а БиХ.

Два ХДЗ-а ову иницијативу, којом желе да заобиђу "платформаше" у формирању новог Савјета министара БиХ, представљају као један од легалних одговора на “неуставно и незаконито формирање власти у Федерацији БиХ“, не искључујући ни могућност одржавања нових избора.

 0 КОМЕНТАРА

 1. ako je bih bogata ičim, onda je bogata HDZ-ovima:
  HDZ BIH
  HDZ 91.
  HDZ RS- bivši snsd
  presjednici: čović, ljubić, dodik
  najveći neprijatelji srbima su bili oni koji su nekada bili srbi pa uzeli drigu vjeru i naciju.
  zato su i dodik i bivši snsd, sadašnjiHDZ RS, za rs i srbe najopasniji.Nemilice nas kradu, pljačkaju, i uništavaju.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *