Цивилна заштита: Вода још увијек угрожава неколико општина

Републичка управа Цивилне заштите саопштила је данас да је ниво воде у општини Језеро на угроженом подручју од јуче у благом опадању, али је и даље поплављено још двадесетак објеката. У овој општини дио улице 21. новембар је непроходан, ниво воде у амбуланти износи око 20 центиметара, а и даље је поплављена бензинска пумпа. У […]

недеља, март 24, 2013 / 11:54

Републичка управа Цивилне заштите саопштила је данас да је ниво воде у општини Језеро на угроженом подручју од јуче у благом опадању, али је и даље поплављено још двадесетак објеката.

У овој општини дио улице 21. новембар је непроходан, ниво воде у амбуланти износи око 20 центиметара, а и даље је поплављена бензинска пумпа.

У општини Гацко радови на санацији штете у Руднику и Термоелектрани Гацко и даље су у току. Јуче од 8.00 до 17.00 часова није било електричне енергије на подручју општине.

У граду Требиње путеви према мјестима Веља Гора и Орашје у Поповом и Петровом пољу и даље су непроходни, а ниво воде је у благом опадању.
Насеље Горица од јуче ујутру нема воду за пиће, а нормализација у водоснабдијевању очекује се у току дана.

Из Републичке управе Цивилне заштите наводе да је у општини Градишка водостај ријеке Саве на мјерном профилу "Градишка" у 7.45 часова износио 752 центиметара, што је више за четири центиметра у односу на синоћ у 18.00 часова.

У селу Доња Орубица, у небрањеном подручју, заплављено је десетак домаћинстава и у току јучерашњег дана припадници ватрогасне јединице су угроженом становништву достављали воду за пиће.

У општини Србац водостај ријеке Саве на мјерном профилу "Србац" у 7.45 часова је износио 872 центиметара, што је више за четири центиметра у односу на синоћ у 18.00 часова.

Водостај ријеке Саве у Броду јутрос је износио 718 центиметара, а у Шамцу 589, што је за један центиметар мање у односу на синоћ.

Према информацијама којима располаже Републичка управа цивилне заштите, ријека Сава је у горњем току у благом опадању, те се очекује да ће се ова тенденција наставити и у наредних неколико дана.

На подручју града Бијељина у 6.00 часова висина водостаја на устави Јања износила је 443 центиметра.

На Хидроелектрани Зворник проток воде износио је 805 метара кубних у секунди, на Хидроелектрани Вишеград 436 метара кубних у секунди и на Хидроелектрани Бајина Башта 521 метара кубних у секунди.

Водостај ријеке Саве на водомјерној станици Рача синоћ у 20.45 часова износио је 647 центиметра, док је јутрос у 7.50 часова износио 635 центиментара и нижи је за 12 центиметара у односу на претходни дан.

Републичка управа Цивилне заштите напоменула је да ће и даље пратити стање на терену и предузимати активности из своје надлежности.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *