Циркуларни СМС за сиријске терористе: Игра је готова

Према писању бројних медија, сиријске власти послале су СМС поруку на мобителе широм земље у којој је стајало: „Побуњеници: игра је завршена“. У поруци, коју потписује сиријска војска, побуњеници се позивају да положе оружје те се наводи како је „одбројавање до тренутку изгона страних бораца започело“. АП преноси како су СМС поруку примили сви који […]

петак, септембар 28, 2012 / 20:22

Према писању бројних медија, сиријске власти послале су СМС поруку на мобителе широм земље у којој је стајало: „Побуњеници: игра је завршена“. У поруци, коју потписује сиријска војска, побуњеници се позивају да положе оружје те се наводи како је „одбројавање до тренутку изгона страних бораца започело“. АП преноси како су СМС поруку примили сви који имају мобителе на претплату.

Сиријци наводе како су поруке почеле стизати синоћ. У склопу психолошког ратовања прошлог мјесеца су се из хеликоптера избацивали леци у којима се позивају побуњеници да положе оружје и затраже амнестију.

Током данашњег дана избили су жестоки сукоби у Алеппу. Неки свједоци тврде како су данашњи сукоби "без преседана" и најжешћи до сада. Подсјетимо, побуњеници су јуче најавили како крећу у коначну и одлучујућу битку за Алепо, најављујући да ће током ноћи осовјити град, или ће бити поражени.

Ројтерс преноси како управо траје други дан "одлучује битке", али како побуњеници тешко напредују против војске. Надаље, побуњеници су запријетили како ће напасти локалне курдске наоружане груупе, тврде како су повезани с ПКК-ом и да су на страни Асада. Поједине информације говоре како су побуњеници већ ликвидирали неколико Курда јуче у Алепу. Курди се нису формално сврстали на ниједну страну у овом сукобу, но, судећи према актуелним информацијама, ускоро би могли кренути против побуњеника.

У разговору с дописником Ројтерса, који се налази у Бејруту, побуњеници истичу како се сукоби управо воде на простору неколико градских четврти.

"Стигли смо до средине четврти Сулејман ал-Халибиyа и ослободили смо неке друге просторе, тако да сам и даље оптимистичан. Али сам забринут за нашу организацију, нисмо у стању протјерати режимске снаге, у најбољем случају мислим да можемо напредовати наше позиције", рекао је један од побуњеника.

Други говоре о потешкоћама по побуњенике на терену, у разговору за Ројтерс други побуњеник наводи како је једна од њихових јединица потпуно окружена те како се поједини батаљуни повлаче с прве линије фронта, док се неки уопште нису ни прикључили борби.

Сиријска државна телевизија преноси како терористичке групе гранатирају југоисток града те како је убијено 3 цивила, укључујући и двоје дјеце.

Прес ТВ преноси како је сиријска војска тијеком дана напала побуњенички заповједни центар у четврти Баб те како је притом убијено више побуњеничких вођа. Сиријска новинска агенција САНА преноси како су терористи претрпили "велике губитке" за вријеме данашњих сукоба с војском.

Либанонска Ал-Манар ТВ, у власништву Хезболлаха, објавила је снимку напада на зграду министарства обране у Дамаску ове сриједе. На снимци се виде припадници војске који претражују зграду за могућим терористима.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *