Ципирипи: Грчка влада попушта, кренула распродаја

Грчка љевичарска влада спровела је прву приватизацију од доласка на власт прије три мјесеца, продавши 20-годишњу лиценцу за клађење на трке коња. Лиценца је продата за 40,5 милиона евра филијали чешко-грчке компаније Опап. Влада премијера Алексиса Ципраса противила се плановима својих претходника који су се тицали продаје државне имовине и прије доласка на власт обећавала […]

понедељак, април 27, 2015 / 12:20

Грчка љевичарска влада спровела је прву приватизацију од доласка на власт прије три мјесеца, продавши 20-годишњу лиценцу за клађење на трке коња.

Лиценца је продата за 40,5 милиона евра филијали чешко-грчке компаније Опап.

Влада премијера Алексиса Ципраса противила се плановима својих претходника који су се тицали продаје државне имовине и прије доласка на власт обећавала је да ће обуставити такве приватизације, преноси агенција Франс прес.

Званична Атина је, међутим, попустила под притисцима међународних кредитора и наставила програм приватизације, констатује агенција.

Грчка, којој понестаје готовине, поручила је партнерима из еврозоне у фебруару да ће до краја априла постићи споразум са кредиторима о листи реформи неопходних за ослобађање преостале транше из кредита медјународне помоћи.

До постизања споразума, међутим, Атина остаје без приступа средствима из кредита помоћи, због чега јој, како се оцјењује, пријети банкрот, а можда и излазак из еврозоне. Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *