Чиле: Двоје погинуло на прослави, нереди на улицама

Двоје људи је убијено, а више повријеђено у Сантјагу када је аутомобил на улици ударио слављенике после меча у ком је Чиле освојио Копа Америка. Чиленаци су изашли на улице и тргове да прославе историјски успјех с обзиром да су њихови фудбалери први пут освојили овај трофеј побједивши Аргенитину 4:1 после пенала. Неки грађани су […]

недеља, јул 5, 2015 / 20:55

Двоје људи је убијено, а више повријеђено у Сантјагу када је аутомобил на улици ударио слављенике после меча у ком је Чиле освојио Копа Америка.

Чиленаци су изашли на улице и тргове да прославе историјски успјех с обзиром да су њихови фудбалери први пут освојили овај трофеј побједивши Аргенитину 4:1 после пенала.

Неки грађани су пљачкали супемаркете прије него што их је зауставила полиција, преносе локални медији. Избили у нереди на улицама, а полиција је интервенисала воденим топовима. 

Подсјетимо, чланови породице Лионела Месија нападнути су током финалне утакмице Копа Америка између Чилеа и Аргентине на Националном стадиону у у Сантјагу.

Инцидент се догодио прије завршетка првог полувремена, када су присталице Чилеа почеле да вређају породицу нападача Барселоне.

Непознати навијач ударио је Месијевог брата Родрига, после чега је из безбједносних разлога његова фамилија пребачена у телевизијску кабину.

Поред Месијеве, нападнута је и породица Серхија Агуера.
 Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *