Чика Госта: Са правдом има везе, колико НАТО правда себе

Политички аналитичар Гостимир Поповић сматра да првостепена пресуда Хашког трибунала од 40 година затвора првом предсједнику Републике Српске Радовану Караџићу нема везе са правом и правдом. "Оваквом пресудом, иако је првостепена, врши се притисак на српски народ и Републику Српску. Њоме се желе оправдати одређене активности међународних организација и снага у БиХ", рекао је Поповић, […]

четвртак, март 24, 2016 / 16:49

Политички аналитичар Гостимир Поповић сматра да првостепена пресуда Хашког трибунала од 40 година затвора првом предсједнику Републике Српске Радовану Караџићу нема везе са правом и правдом.

"Оваквом пресудом, иако је првостепена, врши се притисак на српски народ и Републику Српску. Њоме се желе оправдати одређене активности међународних организација и снага у БиХ", рекао је Поповић, након изрицања првостепене пресуде Караџићу.

Он каже да српски народ мора наћи начин да се одупре оваквој врсти притиска.

Првостепено вијеће Хашког трибунала осудило је данас некадашњег предсједника Републике Српске Радована Караџића на 40 година затвора.

Караџић је проглашен кривим за "геноцид под тачком два, ликвидације, убиства, кажњавања, депортацију, нехумане акте и друге злочине према несрпском становништву" током рата у БиХ. Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *