Цијена гријања у Бањој Луци остаје иста

БАЊА ЛУКА – Директор бањалучке „Топлане“ Бранка Ружевић рекла је да цијена гријања остаје иста, али да је због немогућности самосталног покривања укупних трошкова производње „Топлана“ у преговорима са надлежним институцијама у граду. Ружевићева је истакла да се тренутна цијена гријања од 1,35 КМ по метру квадратном није мијењала већ пет година, док је мазут […]

субота, новембар 27, 2010 / 11:10

БАЊА ЛУКА – Директор бањалучке „Топлане“ Бранка Ружевић рекла је да цијена гријања остаје иста, али да је због немогућности самосталног покривања укупних трошкова производње „Топлана“ у преговорима са надлежним институцијама у граду.

Ружевићева је истакла да се тренутна цијена гријања од 1,35 КМ по метру квадратном није мијењала већ пет година, док је мазут који се набавља по цијенама на свјетском тржишту из године у годину све скупљи.

"С обзиром на то да је ово социјална цијена, `Топлана` има припремљену калкулацију за утврђивање економске цијене гријања", рекла је Ружевићева за "Вечерње новости".

Према њеним ријечима, за сада су набављене довољне количине мазута за уредан почетак сезоне гријања, али потрошњу одређује и спољна температура ваздуха.

"За једну успјешну сезону гријања потребно је око 24 000 тона мазута, за шта по садашњим тржишним цијенама треба око 24 милиона КМ. Очекујемо да ћемо тај новац обезбиједити из текућег прилива новца, као и уз надокнаду диспаритета", додала је Ружевићева.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *