Чија је ово застава: Бањолучки одборници тонирани по хрватски

Давор Шешић, одборник СДС у градској скупштини Бање Луке, одбио је носити акредитацију која му је додијељена, затраживши да се промијени редослијед боја на њој. Шешић је позвао одборнике да скину акредитације јер се на њима налази хрватска застава, показавши им како изгледа распоред боја на српској застави. -Да ли је ово хрватски сабор и […]

недеља, март 17, 2013 / 13:32

Давор Шешић, одборник СДС у градској скупштини Бање Луке, одбио је носити акредитацију која му је додијељена, затраживши да се промијени редослијед боја на њој.

Шешић је позвао одборнике да скину акредитације јер се на њима налази хрватска застава, показавши им како изгледа распоред боја на српској застави.

-Да ли је ово хрватски сабор и Загреб, или Република Српска и Бања Лука? Да ли одборници Бање Луке треба да носе хрватску заставу око врата? – питао је Шешић.

Коментаришући акредитације. Шешић је упитао да ли су се за ово борили борци Војске Републике Српске, додајући да није чудо што Бања Лука ни након 18 година њима није изградила споменик.

-Немамо споменик јер на врху борачке организације имамо корумпиране људе, и очито да нема жеље да се он изгради, јер одређени људи не могу да се уграде – додао је Шешић.



0 КОМЕНТАРА

 1. Вау каква представа господина Шешића,мајко мила око чега они троше енергију,људи немају посла ни основних животних ставри а њему највећи проблем боја акредитације,па изволи узети маркер па је обоји како ти се свиђа

 2. Ја мислим да је Луксембуршки барјак његова наранџаста је за нијансу свјетлија:Dто је паклени план градске управе да свету Српску земљу припоји Холандији,мада неби баш и било лоше имају одлично пиво:D

 3. Одлично, док људи не схвате да је једнако важно водити бригу о националном идентитету, култури једнако као и о економији, нема општедруштвеног препорода. Нови млади људи са енеријом, вољом и ентузијазмом су потребни да већ једном демонтирају сивили „црвених“ у БЛ.
  Пуна подршка за младе одборнике у скупштини попут Шешића, Золака, Талића. Само напријед! 😉
  http://www.youtube.com/user/oponent1000?feature=watch

 4. Свака част, Даворе!
  Ти си напокон протресао ту учмалу, бајату и црвену Скупштину.
  За ово на крају требала је храброст!
  Па,нека ово буде почетак корјенитих промјена….

 5. Када се појединци престану бавити негативном критиком на све оно што има позитивну конотацију, када практично нешто позитивно остваре, када њихов труд и рад буде потврђен и врједнован и наравно када буду стајали иза својих ријечи, заснованих на познавању правих чињеница, тада имају право рећи своје мишљење.Очување националног идентитета Српског народа, учињена од стране било кога,заслужује сваку похвалу. Драги моји Срби, да је нама више оваквих правих Српских „сељачића“ наша држава би била напреднија у сваком погледу.Очувати лични национални идентитет сопственог народа, међу сопственим народом је највећа вриједност.

 6. Било би занимљиво да сазнамо ко је „идејни творац“ изгледа поменуте акредитације,

  Свака част г. Шешићу!

 7. Очито је да ови који критикују овог посланика немају појма шта је човек хтео речи,очито да не знају ни косу ни шта су а камо ли одакле потичу,а о томе гдје треба да иду и за шта треба да се боре у животу то да и не говорим.

 8. Подршка младом одборнику СДС! А ове СНСД – проусташке будалетине, којима очигледно не сметају хрватска обиљежја јер су укинули и српску заставу и химну, једино тољага по мозгу може помоћи! И сада су се они сјетили да би требало водити рачуна од чега народ живи, а заборавити патриотизам, као фол страшно су забринути за народ B-)

 9. „Док људи не схвате да је једнако важно водити бригу о националном идентитету, култури једнако као и о економији, нема општедруштвеног препорода.“

  Велика истина..

 10. а види реакција у „судници“, ал оних рефлексних несвјесних… треба њих сваки дан овако.

 11. БОРС ће и о овоме наравно да се изјасни, исто као о Шмитрану и Шмитранима…хрватски тенкови да крену преко моста они би и даље пјевали исту „Не дирајте Милорада, легенда је то“.

 12. Страшно, толико сте једни са тим коментарима типа холандска застава, поријекло имена и сл. Човјек је србин који је на својој кожи осјетио губитак блиских људи у рату и искреност у његовом гласу просто се осјети. Кад смо већ код имена (иако је у свему овоме најмање битан, име је из словенсе традиције.
  Давор је Бог рата код старих Словена, његово име се призивало у ситуацијама чуђења, радости, пријетње и жалости а касније замjењено са турским “аман!”. Касније код Срба у Хабсбуршкој монархији, Давор је био синоним за “крајишник”. Пјесме “Даворије”, пјесме у част бога рата код старих Словена, нису се пјевале него изговарале гласно.
  Јадни ли смо са коментарима попут особе изнад мог поста!

 13. ма он је кретен поред толико горућих и битних питања за град он приче небулозе чега се он ухватио то везе нема са хрватском заставом очигледно непознаје човјек географију а то се учило у осмом разреду основен школе да се врати у осми разред то је мој приједлогB-)B-)B-)

 14. „Ђаво је у детаљу“ говорили су они мудрији међу људима, док је србска партизанија разроко гледала преко хоризонта у „свијетлу будућност“ коју ево дочекасмо као биједни робови истих оних банкара што су послали хитлерове тенкове против њих, а „маршала“ Јосипа Амброза ванбрачног сина пољске грофице Марије и њеног управника имања у Сегедину Франца Амброза за команданта и Великог вођу!

 15. On je jedan od 31-og odbornika, i moze da zastupa sta hoce, a ovde je u pravu, pa zar doticni koji izraduje akreditacije ne zna raspored boja, sad da cujemo ko je „dizajner“.

 16. Šešićev nastup će najvjerovatnije biti krajnji domet u njegovom političkom angažovanju u radu banjalučkog sabora kako on reče.Što će umnogo čemu opravdati povjerenje glasača iz Borkovića,odakle i jesu Šešići.Kad pazi već na detalje zašto se slikao u trenerci?kao za ekreditaciju NK Lauš.
  I za @buntovnika paralela u sjećenje na ljeto 1995-e.Po dolasku u Jajce na proputovanju za Glamoč,sjedeći pred nekom kafanom i pijući pivo,neki dokolčari civili naših godina po naosnovu odore na nama dobaciše:jel,jeste l vi neki diverzanti?Jesmo,što pitaš,reče moj sadašnji kum.Teško nama s vama takvim,smjelo se zakikotaše provincijalci u svila čelinac trenerkama.“A vi?vi ste neki studenti kad niste u šumi?“Da,odgovoriše akademska čeljad.E još teže s nami reče kum i pljusnu flašom piva prosvjetitelja na drugom kraju kafanske bašče…

 17. На твоју жалост вјероватно неће 😉
  Добар дио његових досадашњих наступа био је посвећен реалним друштвеним проблемима у нашем граду, што је свакако освјежење у скупштини досадашњег црвеног једноумља, и сваком грађанину невезано за партијску припадност драго је да има оваквих људи. Твоји цинички аргументи који су се свели да то шта је дотични обукао на акредитацији, какво му је име и сл. нису вриједни кометарисања!
  Замјерали су СДС-у и већини парија што немају нове младе људе, када такви људи дођу до јавних позиција оспе се силна паљба по њима, шта уопште хоћете?
  Да ли сте гледали остале наступе Шешића у скупштини да можете себи узети за право да истог коментаришете?
  Његов рад је транспарентан, а хвала Богу имамо ове савремене видове комуникације гдје може да се види ко, како и на који начин (не)оправдава народни мандат. http://www.youtube.com/user/oponent1000?feature=watch

 18. Добро је одборник то приметио,сасвим коректно…међутим,ако је ово била најважнија дискусија на седници градске скупштине,онда је БЛ у стварно доброј позицији.

  Па ова помало банална тема је добила простор и пажњу већу од оног сукоба у владајућој коалицији.Толико о политичарима,али и гласачима.Врло освештени и једни и други.

 19. Илија Гарашанин, 17.03.2013. 18:38:58

  “Свака част, Даворе!…За ово на крају требала је храброст!“

  Придружујем се честиткама.

 20. Тако је бранитељи!Генијално откриће!
  Проблем је заиста у малом Шешићу!
  Под хитно га „изопштити“ из цивилизоване метрополе!

  Откуд право једном малом прљавом сељачићу из селендре надомак Бањалуке, да на било који начин атакује на боје и симболе једне високоцивилизоване нације која управо чучи пред вратима раја, само што није ушла…умјесто да том сељачићу и свима нама буде на дику и понос што око врата носи боје таквих цивилизацијских достигнућа, он тако…

  Срам те било мали Шешићу!

 21. Свака част овом човјеку.Ситинице живот значе,а ово му није промакло. Одлично! Видим да многи госпон министри говоре кајкавским наречјем иако су из Лијевча поља… Не дај се.Још да додам да не ксачете на човјека.Мени није важна партија, већ човјек! Ко год нешто уради па макар и на овакав начин да примјети редослијед боја, за мене је патриота и одговоран човјек. Ситнице живот чине,а не крупне ствари. замислите се мало:-)

 22. Нису ово ситнице!
  Крупне су ово ствари!
  Ово сигурно није случајно потурено, а још већа трагика је ако је случајно, а још већа трагика је да ово носе већ неколико мјесеци и да нико није приметио већ првог дана када су подељене…нису ово картице за улаз на сточну пијацу па може свакако…српски је то бастион еееј…први бедем поред Бакинаца.

 23. Па кога још чуди овај распоред боја,Радмановић,Кузмановић,Васић,Гаврановић,Крагуљ,па људи моји то је странка усташких зетова.Одавно ја овдје заступам ту тезу.

 24. Страшно на чему млади господин гради политичку каријеру,има пуно већих проблема у овом граду од слаганја боја и показивања заставе братске нам државе .

 25. vozi misko, 18.03.2013. 20:14:40 [71001]
  Па кога још чуди овај распоред боја,Радмановић,Кузмановић,Васић,Гаврановић,Крагуљ,па људи моји то је странка усташких зетова.Одавно ја овдје заступам ту тезу.

  Eto zašto nas cijeli svijet mrzi.Zato što imamo ovakve seljačine ne seljake poštene ljude nego baš seljačine iz 19. vijeka.Horde zla opet idu našim prostorima.Pa jel misliš seljačino da se svedemo na nivo ustaštva koji optužuje vladu hrvatske što je pola srba u istoj.Šta misliš kad bi hrvatska vlada rekla jes tako je sve su to četnici,pa jes ti normalan.Samo duboki debili ,mogu govoriti protiv svog naroda koristeći sinonime koji su tom istom nanijeli veliku bol i tragediju kroz istoriju.Znači da shvatiš postoje Srbi i mimo četnika,postoje hrvati i mimo ustaša postoje muslimani i mimo balija.A za tebe crvu koji gamiže ovim prostorima poruka:Uhvati se nekog posla,radi nešto ,i to što dobijaš od države ne treba ti dati jer da iole potrošiš vremena radeći ne bi svojim izjavama zagorčavao živor budućim pokoljenjima našeg naroda nego bi gledao da ostaviš neke potomke iza sebe koji neće biti neminovno osuđeni da daju svoje živote za tvoje glupe ideje.

 26. мимикриаја,коњу немам ја намјеру да одређујем ко ће с ким спавати,ја само не желим да трпим никакве консеквенце које из тога произлазе.Кад већ помињеш ове нацисте из Загреба,шта мислиш мајмуне шта би се десили с оним ко би одборницима скупштине у Загребу направио легитимације са црвено,плаво,бијелом позадином.А,јадове?

 27. vozi misko, 19.03.2013. 21:31:29

  OK,,jel mislis da nam je izlaz nastavak price: da su moj cukundjeda i njegova djeca polozili zivote u balkanskim ratovima sem dvojice, pradjeda ucesnik rata prvog svjetskog ,moj djeda drugog svijetskog,ja i moj otac ovog otadzbinskog i ako ovako svi nastavimo i moje djete.150 godina jebote,ako se ne nametnemo kao moderniji i pametniji,,,jel tebi to treba,,,cisto onako ,,,pitanje ili da dalje filujemo generacije. A realno boli me k…. sta rade druge nacije….

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *