Централна банка БиХ ће замјењивати новац оштећен у поплавама

Централна банка Босне и Херцеговине вршиће замјену новца (конвертибилних марака) оштећеног у поплавама, у пуном износу, без накнада и посредством комерцијалних банака у Босни и Херцеговини. У питању је новац, у поплављеним подручјима, у посједу комерцијалних банака у банкоматима, пословницима, трезорима, или у посједу физичких и осталих правних лица, преносе агенције. Комерцијалне банке дужне су, […]

петак, мај 30, 2014 / 15:11

Централна банка Босне и Херцеговине вршиће замјену новца (конвертибилних марака) оштећеног у поплавама, у пуном износу, без накнада и посредством комерцијалних банака у Босни и Херцеговини.

У питању је новац, у поплављеним подручјима, у посједу комерцијалних банака у банкоматима, пословницима, трезорима, или у посједу физичких и осталих правних лица, преносе агенције.

Комерцијалне банке дужне су, у складу с актима ЦББиХ, од грађана Босне и Херцеговине да примају оштећени новац КМ, односно изврше замјену за новац подобан за оптицај.

Приликом предаје новца КМ оштећеног усљед поплава на замјену у Централну банку Босне и Херцеговине, комерцијалне банке су обавезне да новац претходно очисте и дезинфикују, осуше уколико је потребно, преброје и пакују у складу с актима ЦББиХ, којима је регулисан рад са готовим новцем КМ.

У складу са Законом, ЦББиХ не врши замјену оштећеног страног новца, али грађани замјену тог новца, као и до сада, могу обављати посредством комерцијалних банака у БиХ.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *