Чеда Јовановић: Ратовао сам у Градишци као специјалац ЈНА

Чедомир Јовановић, лидер ЛДП, коначно је објаснио опсједнутост екстремним спортовима – како је постао ронилац у дубинама топлих мора и планинар који осваја највеће врхове Хималаја и Анда, оцијенивши да то није никаква екстраваганција. Открио је да је био маринац и командос ЈНА и да је једини политичар на изборима који се заиста с пушком […]

петак, март 14, 2014 / 13:13

Чедомир Јовановић, лидер ЛДП, коначно је објаснио опсједнутост екстремним спортовима – како је постао ронилац у дубинама топлих мора и планинар који осваја највеће врхове Хималаја и Анда, оцијенивши да то није никаква екстраваганција.

Открио је да је био маринац и командос ЈНА и да је једини политичар на изборима који се заиста с пушком у руци борио за слободу српског народа.

– Рат ме је затекао у војсци и стицајем околности учествовао сам у више тајних операција, оспособљавању моста код Градишке или код Бачке Паланке, али никад од тога нисам хтео да правим спектакл. Ко је једном осетио тај адреналин, не може тек тако да живи без авантура – казао је Јовановић у емисији „Голи живот“ која је емитована синоћ на ТВ Хепи.

Људи се, како је рекао, чуде када га виде с обезбјеђењем и мисле да је то његов хир, а заправо је процјена службе безбједности да је угрожен.

– Пре неколико година све је било готово да ме нема испред Спортског центра „25. мај“, што је у последњи час спречено. За моју ликвидацију требало је да буду оптужени Борис Тадић и Мило Ђукановић и да то буде увод у нову дестабилизацију Балкана – навео је Јовановић и наставио:

– Кад сам рекао да ми је савест чиста, а да су ми руке прљаве, као драматург сам цитирао Сартра, иако сам знао да нико није знао шта говорим. У сваком случају, мени руке нису прљаве од лоповлука као другима, већ зато што сам лично покушавао да решим болне и непријатне наслаге времена у једној од најпрљавијих земаља у протеклим деценијама.

Јовановић каже да је дошло вријеме да скине хипотеку са себе и толико лажних оптужби, на које најчешће није одговарао:

– Говорило се да сам одлазио у Шилерову, да сам се купао у базену и пио виски са „земунцима“, иако никад нисам отишао даље од гараже кад сам у време побуне ЈСО два пута ишао тражећи Легију. Међутим, нико никад није сазнао како су Легија и Душан Спасојевић у тренеркама од шушкавца ушли у кабинет председника Војислава Коштунице да му се закуну на верност на икони.

Јовановић је казао да је потпуна лаж да су Легија и он тобоже заједно ухапсили Слободана Милошевића.

– Он је саботирао то хапшење, а ја сам наговорио Милошевића да мирно оде у затвор. Није тачно да сам ја потписао гаранцију Милошевићу да неће бити испоручен Хашком трибуналу, већ сам је само донео с потписима Коштунице, Ђинђића и Милана Милутиновића – рекао је он и додао да је Милошевић на њега оставио снажан утисак иако су се упознали у драматичним и ненормалним околностима.

– Једини је српски политичар који је стварно изгледао као председник. После тога никад нисам говорио ништа ружно о њему и одбио сам да сведочим против Марије Милошевић, која је те судбоносне вечери пуцала на мене. Знао сам да је то било из очаја и нисам хтео да јој отежавам ионако тешку ситуацију.

Касније се, како каже, често сећао Милошевићевих речи на растанку: „Младићу, не заборави да Србија зна све, иако то не приказује.“0 КОМЕНТАРА

  1. Па Градишка или Б.Паланка, за оперативце је то од животне важности, а онај ко то успјешно заборави, треба хитно у психијатрију.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *