ЦЦИ каже да је у НСРС направљен одређен помак

Представници Центара цивилних иницијатива данас су изнијели податке да је Народна скупштина Републике Српске од 112 мјера предвиђених програмом рада у девет мјесеци ове године усвојила 49, односно 43,7 одсто од планираних. Консултант те невладине организације за мониторинг рада парламента и Владе Републике Српске Жељко Нинковић рекао је да Народна скупштина у том периоду није […]

петак, децембар 28, 2012 / 14:10

Представници Центара цивилних иницијатива данас су изнијели податке да је Народна скупштина Републике Српске од 112 мјера предвиђених програмом рада у девет мјесеци ове године усвојила 49, односно 43,7 одсто од планираних.

Консултант те невладине организације за мониторинг рада парламента и Владе Републике Српске Жељко Нинковић рекао је да Народна скупштина у том периоду није радила довољно на реализацији планираних законодавних активности, али да је забиљежен помак у односу на претходне анализе.

Он је на конференцији за новинаре изнио податак да су посланици у девет мјесеци на сједницама провели 20 радних дана.

"Професионални посланици су за девет мјесеци ове године зарадили око 25.000 КМ, односно 30 просјечних плата у Републици Српској", рекао је Нинковић.

Говорећи о раду Владе Републике Српске у девет мјесеци ове године Нинковић је рекао да је у том периоду, према најавама из Владе, било планирано разматрање 1419, а разматрано је 1768 тачака дневног реда.

"Влада Републике Српске одржала је 36 редовних, 13 посебних, седам тематских и једну ванредну сједницу на којима је просјечно разматрала 31 тачку", навео је Нинковић.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *