Чавић: Каргановић је плагијатор

Предсједник Демократске партије, Драган Чавић, упутио је данас отворено писмо у којем реплицира Стефану Каргановићу из Историјског пројекта Сребреница. Стефане Каргановићу,ваше отворено писмо које сте пласирали по наруџби режима показује ваш страх од истине о вама. Било би интересантно сазнати ко је све од научних имена дио организације “Историјски пројект Сребреница“ на чијем сте челу. […]

четвртак, септембар 6, 2012 / 18:54

Предсједник Демократске партије, Драган Чавић, упутио је данас отворено писмо у којем реплицира Стефану Каргановићу из Историјског пројекта Сребреница.

Стефане Каргановићу,ваше отворено писмо које сте пласирали по наруџби режима показује ваш страх од истине о вама.

Било би интересантно сазнати ко је све од научних имена дио организације “Историјски пројект Сребреница“ на чијем сте челу.

Надам се да ћете објавити и ко све добија паре из буџета осим Вас у овој организацији са сједиштем у Хагу у Холандији, и на шта сте их све потрошили, а преко милион КМ није мало новаца.

Уважени историчар,члан Сената РС, господин Миливије Иванишевић, који је и дио тима одбране Предсједника Радована Караџића у Хашком трибуналу, зна праву истину о вама, и он је права адреса, да као доказани стручњак, коментарише ваше „стручне налазе“ плаћене преко милион КМ у последњих неколико година из буџета РС.

За разлику од Вас, Миливоје Иванишевић је објавио десетине стручних радова на тему ратних злочина над Србима у току отаџбинског рата без финансијске подршке из буџета РС.

Ви сте плагијатор разних истраживања Миливоја Иванишевића, и према његовим ријечима, навешћу неке од извора из којих сте црпили податке, а да при томе у својим радовима нисте навели извор, а то су: књиге и ауторски стручни текстови о страдањима Срба на подручју Сребренице.

Ви сте, како Иванишевић тврди, преписивали и присвојили податке које је објавио Миливоје Иванишевић у слиједећим књигама:
• „Хроника нашег гробља“ из 1994.године,
• „Меморандум Југословенске владе Уједињеним нацијама“ којег је сачинио Миливоје Иванишевић а потписао Добрица Ћосић,
• Прилог редовном издању „Вечерњих новости“ објављен 2005.године у тиражу од 500.000 примјерака под називом „Српске жртве Сребренице“,
• Текст под називом „Лична карта Сребренице“ објављен у Гласу јавности,
• Књига под називом“Српска згаришта Сребреничког краја“ објављена 2010.године на српском и енглеском језику.

Вас је господине Каргановићу, уважени академик рускиња Јелена Гускова, у писму упућеном Предсједнику академије наука и умјетности РС господину Рајку Кузмановићу, оптужила да сте кривотворили Зборник радова са научног скупа којег сте организовали у Москви, и писмено се оградила од вас и вашег рада заједно са неколико историчара, професора и академика из Руске Федерације.

Ко сте Ви у научном свијету историје, најбољи одговор ће дати доказани и компетентни стручњаци ове области, као што су Миливоје Иванишевић и Јелена Гускова.

Ви нисте добили милионе КМ да преписујете, већ да истражујете, а на резултате Вашег „научног доказивања истине о Сребреници“ најбољи одговор даје констатација Миливоја Иванишевића:

“Нека покаже барем један нови аргумент који је резултат његовог рада и који је до њега био непознат !“.

Нажалост, господине Каргановићу, Ви сте само један мали завртањ у машинерији режимске бахатости и њихових политичких потреба уочи локалних избора на којима се на многим мјестима не боре за власт, већ се боре да остану на слободи.
Зато блатите мене, по наруџби мојих политичких противника и у извођењу режимских медија, а Ви сте нажалост само један мали дјелић општег крчмљења новаца грађана без полагања рачуна Народној скупштини РС, у којој, против буџета којим вам се додјељују паре, нисам гласао само ја, него цијела опозиција.

Али Вас би требало да забрине чињеница, да ваше радове називају плагијатима стручњаци из тима одбране Радована Караџића.

И Радован је Хагу као и Ви, само за разлику од Вас он је у затвору, и његов тим одбране не добија ни фенинга подршке од режима који вас плаћа, а ви је добијате редовно годинама.

И уз пут, износите неистине, и ја нисам изненађен.

А шта бих друго очекивао од вас доказаног плагијатора (наведени свједоци ће то потврдити)?

Чињеница је да је Главни ревизор Бошко Чеко у неколико ревизорских извјештаја констатовао да се не зна за шта су потрошене паре које сте добили, а више од милион КМ није мало понављам.

То не зна ни Јанко Велимировић, запослен у Влади РС и чуди се како се тако нешто може догађати, али је у немогућности да ишта промјени јер вас штити „врх власти“.
На вама ће бити терет доказивања потрошених новаца грађана, као и ваших „научних достигнућа“ онима који вас оптужују.

Ако мислите да сте заштићени док режим траје, у праву сте.

Али свему дође крај, па ће доћи и вашим послодавцима, актуелном режиму у Републици Српској.

Драган Чавић
 0 КОМЕНТАРА

 1. Тај Каргановић је само још једна муза која сиса сваке године паре из буџета РС, и онда се гле чудом дан пред изборе јавља медијима са саопштењем гдје пљује по Чавићу. Толико је провидна ова прљава кампања владајућег режима која има за једини циљ да максимално попљује и дискредитује све противкандидате СНСД-а! Као по правилу свака два,три дана се јавља нека од НВИ организација која се очитавава са неким саопштењима која пљују по опозицији. Шеф им је издао наредбу да свако од њих сада мора да оправда новац који годинама добијају тако што морају одиграти прљаву игру.
  Али не рачунају на то да су грађани препознали ове зле намјере олиграхије и њихових полтрона. Господо,ваше вријеме је одзвонило вријеме је да одете са трона којег држите 15 год. Подршка Чавићу и цијелој опозицији, само напријед издржите до краја!

 2. Rezim je zhvatila epidemija cavicfobijusa . Gace im pune ravne. Ne bi bio problem da iz svoga djepa kupuju lijekove protiv sracke koja ih ne prolazi pa su u govnima do guse, ali je problem sto kupuju parama otetim od sirotinje razne protuve , kradljivce , plagijatore i lazove.
  I gle samo im valja ta NVO, ostale su sorosevske i to uoci izbora.
  Cavicu, na pravom si putu, a pravi put je onaj kojega se rezim plasi.

 3. Dakle plagijator je Stefan Karganović čije knjige zabranjuju muslimani u FBiH.
  U redu ako je plagirao treba da plati kaznu i to je mrlja na njegovom licu i karijeri.
  Ali šta da radimo sa podacima koje je plagirao. Niko ne reče da nisu tačni.Koliko mrlja i fleka Čavić ima.
  Da li je dovoljno da si protiv Dodika pa da ti sve bude oprošteno?
  Trenutno i taj plagijator Karganović radi čestitiji posao za Srbe od Čavića.
  Nema pranja za izvještaj komisije o srebrebnici.
  Nema pranja za ukidanje VRS.
  Mnogo prije nego se kandidovao Čavić je morao da misli o tome.
  Karganović je u toj priči sporedna ličnost.

 4. Поштована господо критичари свега и свачега, пишем овај коментар као неко ко је дуго година био официр и учесник рата и још при томе рањаван због чега ми и није жао.
  Та фамозна Сребреница је само један од начина којима ће се србима скретати пажња од много крупнијих и опаснијих ствари. О тим стварима неки дреуги пут.
  Што се тиче ВРС, у вријеме њеног нестанка (који је пројектован давно прије Чавића)била је гола и боса, војницу су били више гладни него сити, старјешине без посебних примања, објекти рушевни, опрема дотрајала…
  Укидање свих војски у БиХ је било најбоље рјешење. Тада нико није водио рачуна шта ће бити са пар хиљада старјешина и њиховим породицама када се нађу на улици. Сматрам да је Чавићево рјешење било више него добро да се спасимо из те незавидне ситуације јер је пар хиљада старјешина спашено од незапослености а са њима и њихове породице. Нешто смо добили а да се питао ваш предсједник добили би, са опроштењем , од шаке до лакта.

  Господин Чавић има мој глас и глас мојих војника.

 5. Taman i ako jeste plagijator, nisi ti taj koji ima moralno pravo da prica. Ti si svoj patriotski ispit davno polozio – nulom. Ti imas samo pravo da se zabijes u misju rupu, i vise nikada ne promolis nos u medije i politiku izdajnice.

 6. Са поносом могу да изјавим:
  5 година и 7 дана учешћа у рату
  а пошто имам мозга и не падам на лажне шверцер патриоте типа Милорад Додик, гласам за Чавића

 7. А ко овде тврди да је Војску Републике Српске требало сачувати да би она као била неки фактор данас, тај је малоуман

 8. maxon

  Ако си пажљиво читао моје коментаре требао си запазити да наглашавам податак са којим се поносим а то је да сам официр, учесник рата, рањаван и да врло добро знам о чему причам.
  Ако је теби нешто нејасно распитај се о мени код припадника бивше ВРС (ммноги ме познају) или у ОС БиХ (такође ме многи познају)па ћеш онда ти да се мало изненадиш.
  О ВРС, њеној трансформацији, смањењу и укидању као и настанку ОС БиХ, околностима које су до тога довеле, унутрашњим и спољним факторима су теме са којима те могу добро упознати. Ако желиш можеш ме пронаћи.

 9. Па госп. чавић неможе у својо породици завести ред па смо по љему сви геноцидни историја ће показати ко је био у праву и о коме ће се бавити а чавић је оставио траг као човјек који је признао да смо наводно геноцидни народ може се он сада правдати колико хоће ал господо моја прави борци никада више неће гласати за чавића добио је једном повјерење и поиграо се са народом нема више чава иди у пензију човјече и чувај унучад ако их имашB-);):D:)

 10. За све оне злобнике и пљуваче Драгана Чавића који га стално повезују са Сребреницом, изволите господо линк са гостовањем ВАШЕГ ВЕЛИКОГ ШЕФА који у интервјуу ФТВ ПРИЗНАЈЕ ДА СЕ У СРЕБРЕНИЦИ ДОГОДИО ГЕНОЦИД!
  http://www.youtube.com/watch?v=AXcvZsQTFko&feature=youtube_gdata_player
  Ово сви могу да пронађу на соц.мрежама!!!
  Нека се сада огласи кукавичје јаје Каргановић, и сви они пљувачи Чавића који за једини циљ имају да га што више оцрне. Боје га се зато што знају да ће их помести из Градске Управе.

 11. nismo mi genocidcni narod..taj izvjestaj i treba da skine famu sa naroda i krivicu prebaci na pojedince.
  umjesto da imamo tim koji ce istrazivati strucno zlocine nad srbima mi se bavimo glupostim i smanjenjem broja ubijenih u Srebrenici. eto koliko nam je stalo, tj nase vrhu i do nasih i tudjih zrtava.

 12. ЗОРИЋ, 06.09.2012. 22:05:39

  Postovani Zoricu,
  U kampanji 2010.godine si u jednom neformalnom razgovoru sa tvojim tadasnjim stranackim kolegom Novom Grujicem izjavio da si citao pogram DP-a i da su taj program pisali stranci i da Cavic 100% njihov covjek!

 13. Ej jeste li culi da su Cavica danas napustila dvojica odbornika koji su bili na listi DP-a i presli u SNSD. Imali konferenciju za stampu i rekli da Cavic nije u stanju da vodi ovaj grad i pozvali narod da glasa za Gavranovica. Odrekli se ljudi i odbornickog mjesta. Toliko o Cavicu i povjerenju koje uziva u vlastitim redovima.

 14. borac1kategorije

  Odlican video, da se malo podsjetimo sta je Dodik govorio prije samo 6 godina…
  Postoji jos jedan video koji je malo teze naci..iz 2002 ili 2003, za Bel tv cini mi se, gdje Mile na tenane objasnjava kako je RS genocidna tvorevina i da je unitarna BIH jedini spas….

 15. крајишник
  Да, програм је тада мало навлачио у правцу истока, а данашњи програм је сигурно више наклоњен истоку него западу.
  Што се тиче Нове Грујића и данас га сматрам својим другом.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *