Чавезова партија побиједила на регионалним изборима

Партија уједињених социјалиста Венецуеле предсједника Хуга Чавеза побиједила је на регионалним изборима, проширивши своју доминацију на најмање 19 од 23 савезних држава. Јучерашњи избори за гувернере и посланике представљају тест за власт Чавеза и приказ каква би могла да буде политичка будућности земље у наредним мјесецима. Према резултатима Националног изборног савјета прикупљеним са биралишта у […]

понедељак, децембар 17, 2012 / 13:51

Партија уједињених социјалиста Венецуеле предсједника Хуга Чавеза побиједила је на регионалним изборима, проширивши своју доминацију на најмање 19 од 23 савезних држава.

Јучерашњи избори за гувернере и посланике представљају тест за власт Чавеза и приказ каква би могла да буде политичка будућности земље у наредним мјесецима.

Према резултатима Националног изборног савјета прикупљеним са биралишта у 21 савезној држави, кандидати Партије уједињених социјалиста Венецуеле освојили су већину у 19 савезних држава, док су представници опозиције освојили више гласова у само двије државе.

Прије ових избора Чавезова партија имала је већину у 15 држава.

Владајућа партија је успјела да освоји побједу, између осталог, и у нафтом богатој Зулији, најгушће насељеној венецуеланској савезној држави.

Шеф изборне кампање владајуће партије Хорхе Родригез оцијенио је да ова побједа припада свим људима у Венецуели, а посебно Чавезу.

Први пут за скоро 14 година на власти, Чавез, због болести, није био у могућности да активно учествује на изборима.

Присталице Чавеза виде ове изборе као “референдум о предсједниковој заоставштини” и приликуОставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *