Чавеса оперишу на Куби

Венецуелански предсједник Уго Чавес, који болује од рака, налази се тренутно на операцији на Куби, рекао је данас предсједник Еквадора Рафаел Кореа. „Командант Уго Чавес је у овом часу на операцији. То је веома деликатна операција. У овом тренутку он пролази кроз најтеже моменте свог живота. Наше срце и солидарност су са историјским предсједником”, рекао […]

уторак, децембар 11, 2012 / 20:50

Венецуелански предсједник Уго Чавес, који болује од рака, налази се тренутно на операцији на Куби, рекао је данас предсједник Еквадора Рафаел Кореа.

„Командант Уго Чавес је у овом часу на операцији. То је веома деликатна операција. У овом тренутку он пролази кроз најтеже моменте свог живота. Наше срце и солидарност су са историјским предсједником”, рекао је Кореа на једном догађају у еквадорском граду Тулкану.

Кореа, који је близак савезник венецуеланског лидера, јуче је био на Куби, гдје се састао са Чавесом.

Предсједник Венецуеле објавио је у суботу да ће морати да буде подвргнут четвртој операцији у борби против рака, пошто су последњи тестови показали да су се малигне ћелије поново појавиле у карличном дијелу, из кога су му претходно тумори отклоњени.

Чавес је, такође, први пут рекао да ако болест буде „скратила” његов мандат, потпредсједник Николас Мадуро би требало да га наслиједи на челу земље и предводи његов љевичарски покрет.

Венецуелански лидер је трећу операцију, којом му је малигно ткиво отклоњено из области карлице, имао прије око годину и по. При првој операцији у јуну 2011, којом је требало да му буде уклоњен карлични апсцес (гнојна упала), откривено је и да болује од рака.

У оквиру борбе против рака, Чавес је више пута био на Куби, гдје је примао и хемотерапију, и био подвргнут зрачењу.
 Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *