Чаршија дала, чаршија узела: Бандићу узимају титулу почасног грађанина Сарајева

Градско вијеће Сарајева ће на сутрашњој сједници одлучивати о почасној титули грађанина Сарајева која је додијељена Милану Бандићу, градоначелнику Загреба. Како портал Кликс сазнаје, Бандић ће остати без ове титуле. Бандић је недавно у интервјуу за Ал Џазиру рекао да се нада да ће БиХ ускоро бити састављена од три ентитета. Након ових ријечи, реаговао […]

уторак, март 25, 2014 / 13:36

Градско вијеће Сарајева ће на сутрашњој сједници одлучивати о почасној титули грађанина Сарајева која је додијељена Милану Бандићу, градоначелнику Загреба.

Како портал Кликс сазнаје, Бандић ће остати без ове титуле.

Бандић је недавно у интервјуу за Ал Џазиру рекао да се нада да ће БиХ ускоро бити састављена од три ентитета. Након ових ријечи, реаговао је замјеник градоначелника Сарајева Аљоша Чампара, сматрајући је неприхватљивом, скандалозном и увредљивом те поднио иницијативу за одузимање титуле Бандићу.

Како сада ствари стоје, на сутрашњој сјединици Градског вијећа Сарајева, ова титула ће му бити одузета.

"Мислим да су претежно сви истог мишљења. На Колегију шефова клубова странака које партиципирају у Градском вијећу сви су истог става, чак и они вијећници странака који су предложили да се Бандић прогласи почасним грађанином Сарајева. Није примјерено да таква особа носи тако важну титулу", казао је за Кликс предсједавајући градског вијећа Сабахудин Делалић.

Подсјетимо, Бандић је титулу почасног грађанина Сарајева добио крајем фебруара ове године, па ће почасни грађанин Сарајева, како сада ствари стоје, бити тек мјесец.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *