Цариници УИО спријечили кријумчарење 328 комада разног златног накита

Царински службеници Управе за индиректно опорезивање открили су на граничном прелазу Павловића мост, између БиХ и Србије, покушај кријумчарења 328 комада разног златног накита у БиХ, чија се вриједност процјењује на више од 100.000 КМ. Непријављено злато пронађено је у возилу "мерцедес С 320", у којем су се налазила двојица држављана Србије са пребивалиштем у […]

недеља, септембар 16, 2012 / 18:32

Царински службеници Управе за индиректно опорезивање открили су на граничном прелазу Павловића мост, између БиХ и Србије, покушај кријумчарења 328 комада разног златног накита у БиХ, чија се вриједност процјењује на више од 100.000 КМ.

Непријављено злато пронађено је у возилу "мерцедес С 320", у којем су се налазила двојица држављана Србије са пребивалиштем у Шапцу – саопштено је из УИО БиХ.

Злато је одузето због царинског прекршаја, а пред Тужилаштвом БиХ договорено је споразумно признање кривице, уз плаћање прекршајне казне у износу од 20.000 КМ.

У "мерцедесу" у којем су били Шапчани чији су иницијали Б.Ж. /49/ и М.Ј. /34/ приликом прегледа пронађено је 328 комада разног потпуно новог златног накита које је било сакривено иза наслона за руку на задњем сједишту возила и у простору за пртљаг.

Ријеч је о ланчићима, огрлицама, наушницама, наруквицама, привјесцима, брошевима и дукатима од бијелог и жутог злата.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *