Царев: У Одеси је погинуло више од 100 људи, али власт неће да призна

Лидер друштвеног покрета Југоисток Олег Царев тврди да је у Одеси у сукобима од 2. маја, у пожару у згради Дома синдиката, страдало више од стотину људи, а међу њима и дјеца. Царев тврди да злочин има многе веђе размјере него што то признају украјинске власти те да су ектремисти "Десног сектора" неке људе прво […]

уторак, мај 6, 2014 / 12:12

Лидер друштвеног покрета Југоисток Олег Царев тврди да је у Одеси у сукобима од 2. маја, у пожару у згради Дома синдиката, страдало више од стотину људи, а међу њима и дјеца.

Царев тврди да злочин има многе веђе размјере него што то признају украјинске власти те да су ектремисти "Десног сектора" неке људе прво убијали, а судећи по томе што су жене необучене – и силовали, па тек онда поливали "Молотовљевим коктелом" и палили!

То је разлог што су тијела горјела "у фрагментима" – наводи Царев и тврди да полиција никога није пуштала у зграду.

Намјера је да се не сазна тачан број лешева, као и ужасна чињеница да је тамо било и малољетне дјеце.

"Већ смо видјели како се вршила истрага поводом случаја снајпериста који су пуцали како на полицију или Беркут у Кијеву, а онда и на демонстранте.

Увјерни смо да и овај случај власти неће истражити, па зато сами желимо да га истражимо и судимо онима који су извршили тај страшни злочин" – наводи Царев за Глас Русије.

Број жртава крвопролића у Одеси порастао на 48

Он сматра да се радило о планираној провокацији. За фудбалску утакмицу су довезени навијачи из Хакова, а када су се враћали кући – искрцани су на другој станици.

Сарадници државне безбједности Украјине довезли су аутобусе, а сарадници саобраћајне полиције су их пратили.

Посланик Обласног савјета Одесе Вадим Савенко тврди да је према љиховим подацима убијено 116 особа. Он упозорава да се обдукција не врши. А разлог је тај што људи имају ране од метака у глави.

Људе су палили запаљивим материјалима како не би могли да се идентификују лешеви. Та информација је стопостотно потврђена – тврди Савенко.

Он наводи да је ту информацију добио непосредно од људи који су се налазили у Дому синдиката.

Властима је дата команда да прећуткују размјере трагедије како би се сакрило пред свјетском јавношћу да је у Одеси извршена казнена операција против проруски расположених грађана.

Према званичним подацима кијевских власти убијено је 46 људи, а више од 200 је повријеђено.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *