Чанак: Оставка у савјету за децентрализацију

Лидер ЛСВ Ненад Чанак дао је оставку на мјесто предсједника Националног савјета за децентрализацију у знак протеста, како је рекао новинарима, због уништавања посљедњих трагова аутономије Војводине и обесмишљавања идеје децентрализације од стране државних органа. Чанак је рекао да је писану оставку послао премијеру Ивици Дачићу. Он је новинарима у парламенту рекао да ЛСВ такође […]

четвртак, август 2, 2012 / 16:00

Лидер ЛСВ Ненад Чанак дао је оставку на мјесто предсједника Националног савјета за децентрализацију у знак протеста, како је рекао новинарима, због уништавања посљедњих трагова аутономије Војводине и обесмишљавања идеје децентрализације од стране државних органа.

Чанак је рекао да је писану оставку послао премијеру Ивици Дачићу.

Он је новинарима у парламенту рекао да ЛСВ такође протестује због злоупотребе државних институција у борби против политичких неистомишљеника и као примјер навео кривичну пријаву против члана те странке Александра Мартона, којег, тврди, полиција „прогони по Зрењанину“.

Чанак је прецизирао да полиција делује на основу кривичне пријаве поднете прије десетак дана за наводну злоупотребу службеног положаја, на шта је пажњу полицији скренула СНС.

Он је додао да се истовремено навршава три године од како је Александру Мартону прећено смрћу на улици у Зрењанину, а да надлежни органи нису ништа учинили на откривању починилаца.

„Јасно је да се деведесете убрзано враћају о чему говори и саопштење СНС у којем се истиче да су Ненад Чанак и његови саучесници, који су завршили партијску реформу правосуђа, одговорни за све лоше у Србији. Они превиђају чињеницу да нити ја, нити било ко из ЛСВ није био члан владе, за разлику од садашњег премијера и многих министара“, казао је Чанак.

Лидер ЛСВ је рекао да је занимљиво како се наводи да су за све одговорни Чанак и његови саучцесници, а појам „саучесници“ се, каже, користи када је неко одговоран за чињење кривичног дјела.

„Називајући ме неким ко има саучеснике јасно говоре да можемо очекивати да се нађемо под пуним дејством репресивних органа Републике Србије“, рекао је Чанак.

Он је додао да ЛСВ то неће трпити и да ће учинити све да се Србија заустави у кругу понора, за шта ће тражити помоћ свих релевантних у међународној заједници.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *