Чак и Беџет Пацоли умије да пише ћирилицом

Док сви судови у Српској, те огромна већина манифестација и институција које плаћа Влада РС, не желе или не умију да користе азбуку у својој медијској галантерији, то из политичких разлога може да уради чак и представник НАТО-нарко државице.

петак, октобар 13, 2017 / 11:51

Косовски министар спољних послова Беџет Пацоли за „Блиц“ каже да је Балкану потребна стабилност, а да Србија може да има конструктивну улогу у томе. Како наводи „Блиц“, захтјев за интервју Пацолију је послат на енглеском, а он је одговоре послао на српском и то на ћирилици.

Међутим, да би постала постане фактор мира, Србија најприје мора да се „суочи са реалношћу“, казао је он у интервјуу за београдски лист.

На питање шта је његово рјешење за Косово, а да обје стране буду задовољне, будући да је за Србију Косово дио њене територије, а за Албанце држава, Пацоли је рекао да је то узајамно поштовање, међусобна сарадња и „прихватање реалности да постоје двије земље које морају градити будућност за своје грађане“.

Пацоли је поновио своју оцјену од прије 10 година да је Србија одувијек била фактор у нашем региону, али је додао да је то на жалост „био фактор разарања и крвопролића у 20. вијеку“.

На примједбу да је то сувише груба констатација и да наведе аргументе за такав став, Пацоли је рекао да Србија може играти конструктивну улогу и постати фактор стабилности и мира у региону и да мора да игра своју улогу. Каже и да су Срби добри људи, али да они који су починили злочине током рата морају да одговарају пред судом.

На питање шта ће косовска влада учинити за бољи положај Срба, Пацоли тврди да Срби који живе на Косову данас имају највећа права од свих невећинских заједница у Европи.

На питање колико је новца дао за независност Косова, он каже да је веома поносан на свој „скроман допринос консолидацији државе Косово“ и да је потпуно фокусиран на нове успјехе за Косово.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *