Чађо тврди: Хапшење Љубојевића није намјештаљка

Министар унутрашњих послова Републике Српске Станислав Чађо изјавио да нема мјеста сумњама и спекулацијама да је случај „Љубојевић“ намјештен.  „Нема мјеста оваквим сумњама, јер су све надлежне институције доносиле одговарајуће одлуке од почетка до окончања истраге, па све до одређивања притвора бившем директору `Шума РС` Срђану Љубојевићу“, рекао је Чађо данас новинарима у Бањалуци. Реагујући […]

петак, август 17, 2012 / 13:59

Министар унутрашњих послова Републике Српске Станислав Чађо изјавио да нема мјеста сумњама и спекулацијама да је случај „Љубојевић“ намјештен.

 „Нема мјеста оваквим сумњама, јер су све надлежне институције доносиле одговарајуће одлуке од почетка до окончања истраге, па све до одређивања притвора бившем директору `Шума РС` Срђану Љубојевићу“, рекао је Чађо данас новинарима у Бањалуци.

Реагујући на сумњу Социјалистичке партије да је у овом случају ријеч о "обмани, односно намјештаљци“, Чађо је рекао да институције Српске одговорно раде свој посао, истичући да Полиција РС крајње професионално, а не аутономно, ради свој посао у сарадњи са другим институцијама.

„У предмету `Љубојевић`, као и у свим сличним предметима, биле су укључене све надлежне институције – Полиција РС, надлежно тужилаштво и судови“, нагласио је Чађо.

Социјалистичка партија инсистира да се случај хапшења директора Јавног предузећа "Шуме Републике Српске" Срђана Љубојевића одмах препусти правосудним органима, јер јавност једино тако може добити недвосмислен одговор о његовој невиности или кривици.

Предсједник Извршног одбора СП-а Саша Чудић изјавио је на конференцији за новинаре у Бањалуци да је за понедјељак, 20. августа, заказана сједница Извршног одбора странке, на којој ће се заузети нови ставови о овом случају.

"Постоји сумња да је ријеч о обмани, односно намјештаљци за извршење кривичног дјела од лица које је учествовало у овом догађају, највише због радњи које су извршене у ранијем периоду, прије него што је на то мјесто дошао Љубојевић", рекао је Чудић.

Срђан Љубојевић, који је на функцију генералног директора ЈП "Шуме Републике Српске" именован на приједлог Социјалистичке партије, ухапшен јуче због сумње да је примио мито од 10.000 КМ. Ухапшен је по налогу Специјалног тужилаштва Српске у акцији "Прољеће".0 КОМЕНТАРА

  1. Ово је трагикомедија људи и система РС! Невиђена брука имена и угледа некадашње Републике која није добијена на поклон већ изборена у крвавој и тешкој борби на живот и смрт. Због свега тога мајмунима који распродају ту нашу муку, свих нас који смо учествовали у њеном стварању првенствено од др Радована Караџића и свих других, поручио бих, срамите се изроди!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *