Чађо: Хапшења нису смишљено темпирана баш пред изборе

Министар унутрашњих послова Републике Српске Станислав Чађо одбацио је оптужбе опозиционих странака да је хапшење функционера СП-а Милована Черека и Срђана Љубојевића смишљено темпирано у јеку предизборне кампање, те истакао да полиција никога није могла да наговори да прими мито. Чађо је рекао да је истрага у оба случаја покренута на основу пријаве оштећених, што […]

четвртак, септембар 20, 2012 / 10:00

Министар унутрашњих послова Републике Српске Станислав Чађо одбацио је оптужбе опозиционих странака да је хапшење функционера СП-а Милована Черека и Срђана Љубојевића смишљено темпирано у јеку предизборне кампање, те истакао да полиција никога није могла да наговори да прими мито.

Чађо је рекао да је истрага у оба случаја покренута на основу пријаве оштећених, што више него довољно показује да нема ни говора о наводном утицају политике.

"Та кривична дјела почињена су у то вријеме и полиција није имала другог избора него да поступи по закону и да их приведе. Да ли је можда требало да чекамо да прође мјесец дана и да прођу избори па да тек онда доказујемо кривично дјело? Тек онда бисмо се упетљали у политикантске приче", рекаоје Чађо за "Прес".

Он је најавио да би МУП Српске ускоро могао да расвијетли још нека кривична дјела, у наставку велике полицијске акције "Лутка", пошто је послије ње почело да се "размотава клупко" до сада нерасвијетљених мафијашких убистава на подручју Источног Сарајева.

Према његовим ријечима, МУП Српске имао је одлучујућу улогу у акцији "Лутка", а врло је вјероватно да су њом ријешена бројна убиства, што је доказ да МУП није "спавао" протеклих година.

Чађо је нагласио да одговор на питање зашто у току акције није ухапшен Насер Кељменди не треба тражити у МУП-у Српске и да структуре које треба да дају одговор на то питање треба да кажу да ли је он упозорен да напусти БиХ.0 КОМЕНТАРА

 1. Chadjo je iskren i realan narod je ovca za šišanje,budale,majmuni iracionalni,pojma nemamo….kako mi samo možemo pomisliti da su oni nešto providno uradili…..
  e chadjo budalo jedna.
  Vladimire svaka čast za ovaj komentar,originalan je..:-)

 2. samo naprijed Ministre! Nemojte se obazirati na ove politikantske price!!! Da niste hapsili sada, rekli bi „vidi niko se ne hapsi, a korupcija na sve strane“, ako hapsis opet ne valja. A niko nije spominjao kad se hapsili Golic iz IRB i ostali jeli to pred izbore ili nakon izbora.

 3. Cadjavi, samo naprijed! Ocekujem kada ce Njemu skljocnuti lija na prljavim sapama.
  Cadjo, znaci na redu je ON!
  Hapsis kradljivce automobila, i neka ih hapsis. Cik ako smijes, uhapsi budaletinu kada uzme nas helikopter i voza na predizbornim grandparadama plemenske urodjenike po selima.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *