Бурма: Предсједник би прихватио опозицију, само ако побиједи

Лидер Бурме Теин Сеин изјавио је Би-Би-Сију да ће прихватити нобеловку и вођу демократске опозиције Аунг Сан Су Ћи за предсједника државе уколико је народ изабере. Воља народа ће се поштовати ко год да буде изабран на изборима предвиђеним 2015. године, изјавио је за Би-Би-Си предсједник Сеин. Сеин је поновио да ће радити на програму […]

недеља, септембар 30, 2012 / 09:14

Лидер Бурме Теин Сеин изјавио је Би-Би-Сију да ће прихватити нобеловку и вођу демократске опозиције Аунг Сан Су Ћи за предсједника државе уколико је народ изабере.

Воља народа ће се поштовати ко год да буде изабран на изборима предвиђеним 2015. године, изјавио је за Би-Би-Си предсједник Сеин.

Сеин је поновио да ће радити на програму реформи у земљи, као што се обавезао, додајући да на томе заједно ради са Су Ћи.

„Не постоје проблеми између мене и Аунг Сан Су Ћи. Ми радимо заједно”, рекао је Сеин.

Теин Сеин, бивши лидер војне хунте која је владала Бурмом деценијама, учествовао је у драматичној транзицији у правцу цивилне власти.

Прије два дана говорио је на засједању Генералне скупштине УН и том приликом је честитао Су Ћи на Златној медаљи америчког Конгреса која јој је додељена 2008. године док се налазила у петнаестогодишњем кућном притвору због мирне борбе против војних власти у тој земљи.

Њој је медаља предата тек прије десет дана, кад је започела своју посјету САД.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *