Бундало: Приоритет мог програма је повећање броја запослених у Костајници

Кандидат СДС-а за начелника општине Костајница Драго Бундало рекао је данас да је приоритет његовог програма стварање услова за повећање броја запослених на подручју ове општине. Бундало је на конференцији за новинаре рекао да ће учинити све да на подржи постојећа привредна предузећа и створи амбијент за нове инвестиције. "Неприхватљиво је да Костајница буде најскупља […]

петак, септембар 28, 2012 / 14:10

Кандидат СДС-а за начелника општине Костајница Драго Бундало рекао је данас да је приоритет његовог програма стварање услова за повећање броја запослених на подручју ове општине.

Бундало је на конференцији за новинаре рекао да ће учинити све да на подржи постојећа привредна предузећа и створи амбијент за нове инвестиције.

"Неприхватљиво је да Костајница буде најскупља општина кад су у питању пореске стопе на непокретности и комуналну таксу, као и друге таксе и накнаде, као напримјер накнада за уређење грађевинског земљишта", рекао је Бундало.

Он је рекао да је број незапослених у протекле четири године повећан са 840 на 1.200, те истакао да неће дозволити да постојећа предузећа смањују обим производње и број запослених због превеликих обавеза према локалној администрацији.

"Привредницима наше општине, од којих је неколико успјешних извозника, општинска управа мора створити услове да могу пословати без додатних оптерећења, каква су им уведена у протекле четири године", рекао је Бундало и подсјетио на примјер текстилног предузећа "Јелана С" које је производњу из Костајице преселило у Нови Град.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *