Бугари почели са лобирањем, циљ увођење евра

Власти у Бугарској су почеле да лобирају за придруживање Бугарске Европском механизму девизних курсева (ЕРМ2), као првом кораку ка планираном увођењу евра. "Трудићемо се да убиједимо наше партнере да би прикључивање ЕРМ2 било добро за процјену напора које бугарско друштво улаже и повјерења које има у заједничку европску идеју", изјавио је бугарски министар финансија Владислав […]

субота, јун 3, 2017 / 11:46

Власти у Бугарској су почеле да лобирају за придруживање Бугарске Европском механизму девизних курсева (ЕРМ2), као првом кораку ка планираном увођењу евра.

"Трудићемо се да убиједимо наше партнере да би прикључивање ЕРМ2 било добро за процјену напора које бугарско друштво улаже и повјерења које има у заједничку европску идеју", изјавио је бугарски министар финансија Владислав Горанов на једном форуму у Софији ком је присуствовао и потпредсједник Европске комисије Валдис Домбровскис.

Иако никакав датум није одређен, Горанов је рекао да ће Бугарска интензивирати преговоре са Европском комисијом, Европском централном банком и другим чланицама из блока како би задобила политичку подршку.

Свака земља кандидат за прикључење еврозони најприје мора да уђе у тај механизам на двије године, познатији као ЕРМ2 "чекаоница", прије него се квалификује за чланство.

Бугарска се 2007. придружила Европској унији, подсјећа АФП. Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *