Буџетска фрка: Украјински превратници штеде паре како год могу

Украјинска влада увела је више мјера усмјерених на штедњу буџетских средстава које, између осталог, укључују привремено ограничење плата руководиоцима и дневница за службени пут, смањење броја службених аутомобила као и куповине возила, намјештаја, мобилних телефона и компјутера, јавиле су агенције, преносећи саопштење владе објављено на њеној интернет-страници. Списком са 31 тачком уводи се обустављање куповине […]

недеља, март 9, 2014 / 10:05

Украјинска влада увела је више мјера усмјерених на штедњу буџетских средстава које, између осталог, укључују привремено ограничење плата руководиоцима и дневница за службени пут, смањење броја службених аутомобила као и куповине возила, намјештаја, мобилних телефона и компјутера, јавиле су агенције, преносећи саопштење владе објављено на њеној интернет-страници.

Списком са 31 тачком уводи се обустављање куповине аутомобила – осим возила хитне помоћи, противпожарних и спасилачких возила, бијеле технике и униформи.

Свака институција моћи ће да користи само једно возило, уколико другачије није предвиђено законом или актом украјинске владе, а из буџета се неће више моћи плаћати рачуни за мобилне телефоне и чартер-летови.

Влада је забранила формирање нових буџетских установа без њеног одобрења и налажила инвентаризацију одлука о формирању таквих институција у периоду од 2009. до 2014. године.

Такође, уведена је забрана одржавања сајмова, фестивала, конгреса, обиљежавања јубилеја и историјских догађаја, наводи украјинска агенција УНН.

Уредба се односи на владу и друге државне органе, као и на предузећа, установе и организације које су формирали органи државне власти и које користе буџетска средства. Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *