Будимир Балабан: Одговор Грађанској иницијативи Парк је наш

Одговор Грађанској иницијативи „Парк је наш“ Датум уноса: 21.12.2012. Ваше писмо сам веома пажљиво прочитао и веома сам задовољан што сте показали интерес приликом избора одборника у Скупштини Града Бањалука и Градоначелника те што од истих очекујете да могу утицати на развој и напредак Града Бањалука, на заштиту и унапређење људских права, на равноправност народа […]

субота, децембар 22, 2012 / 10:32

Одговор Грађанској иницијативи „Парк је наш“

Датум уноса: 21.12.2012.

Ваше писмо сам веома пажљиво прочитао и веома сам задовољан што сте показали интерес приликом избора одборника у Скупштини Града Бањалука и Градоначелника те што од истих очекујете да могу утицати на развој и напредак Града Бањалука, на заштиту и унапређење људских права, на равноправност народа и грађана и на развој демократије а све у интересу свих грађана Бањалуке.

Радује ме што ћете посматрати наш рад и што сте спремни реаговати на све што одступа од Ваших очекивања. Увјерен сам да то и јесте најбољи начин сарадње оних који су изабрани од стране грађана и самих грађана. Заклетве, Закони, Пословници, Статути и слично су минимуми који се морају поштовати.

Оно што посебно желим да истакнем је, да нас такође обавезују слојеви људске природе који се не могу досегнути ни законодавством ни образовањем а представљају исправна начела природних закона.

Очекујем и желим активну и отворену комуникацију како са Вама тако и са свима онима које интересује будућност нашег Града.

С поштовањем!

У наставку је писмо Грађанске иницијативе "Парк је наш":

П О С Л О В Н И К
СКУПШТИНЕ ГРАДА БАЊА ЛУКА

Члан 234.

Приликом ступања на дужност, предсједник Скупштине, потпредсједник Скупштине, градоначелник и замјеник градоначелника, дају свечану заклетву на сједници Скупштине.

Свечано се заклињем да ћу бити лојалан грађанин Републике Српске, и да ћу извршавати своје дужности најбоље што умијем. Своје дужности извршаваћу часно, поштено, у складу са Уставом, Законом, Кодексом понашања и интересима грађана Републике Српске, и оних које представљам.“

Члан 236.

Приликом преузимања одборничке дужности, сваки одборник, пред Скупштином, дужан је дати и потписати свечану изјаву која гласи: „Обавезујем се да ћу повјерену дужност одборника обављати савјесно и одговорно, да ћу се придржавати Устава, Закона, Статута Града, Кодекса и других аката Скупштине, да ћу се залагати за заштиту и унапређење људских права и слобода, равноправности народа и грађана и развој демократије-у најбољем интересу свих грађана Града Бањалуке, те да ћу предано обављати повјерене задатке у циљу развоја и напретка Града Бањалуке, Републике Српске и Босне и Херцеговине.“

З А Х Т Ј Е В А М О!

Да се понашате у складу са Уставом, законима, Статутом Града, Кодексом и другим актима Скупштине а не у складу са партијским, тајкунским, рођачким или кумским интересима! Да се залажете за заштиту и унапређење људских права и слобода, равноправности народа и грађана и развоју демократије у интересу свих грађана Бања Луке а не за заштиту тајкуна и политичких моћника кршећи сва права грађана и сводећи демократију на аутократију!
Да предано обављате повјерене задатке у циљу развоја и напретка Града Бања Лука, Републике Српске и Босне и Херцеговине а не у име и за рачун политичко тајкунских олигархија!

Градоначелниче и одборници

Ми вас бирамо да радите у име и за рачун сваког грађанина Бања Луке!
Ми вас плаћамо да радите у име и за рачун сваког грађанина Бања Луке!
Ми ћемо тражити вашу одговорност сваки пут када одступите од заклетве коју дајете нама, грађанима Бања Луке!

Парк је наш!

Град је наш!

А ми вас посматрамо!0 КОМЕНТАРА

  1. „Оно што посебно желим да истакнем је, да нас такође обавезују слојеви људске природе који се не могу досегнути ни законодавством ни образовањем а представљају исправна начела природних закона.“

    Метафизика градске управе.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *