БРОДСКЕ НОВИНЕ (THE SHIPPING NEWS)

Нетипична психолошка драма. Патетична. Са интересантном причом, коју је сигурно написао бивши новинар. Ништа епохално. Изузимајући овај запис, све мирише да ће вече уз телевизор, отићи у ништавило без трага. Изоставићемо и рекламе. Након трауме с курвању склоном супругом (која је пробала продати њихово дијете и доживјела саобраћајку с смртним исходом), Којл одлази на Њуфаундленд. […]

четвртак, март 31, 2011 / 04:08

Нетипична психолошка драма. Патетична. Са интересантном причом, коју је сигурно написао бивши новинар. Ништа епохално. Изузимајући овај запис, све мирише да ће вече уз телевизор, отићи у ништавило без трага. Изоставићемо и рекламе.

Након трауме с курвању склоном супругом (која је пробала продати њихово дијете и доживјела саобраћајку с смртним исходом), Којл одлази на Њуфаундленд. Његову прапостојбину. Сазнаје да је породица Којл гусарска, и да му је отац силовао ујну. То му каже рођак Нолан, који веже чворове и спаљује их у пећи. Да га ослободи проклетства куће на осами, у којој живи са кћерком. Запослио се у редакцији бродских новина, по имену Кљаста птица.

И то је оно заиста занимљиво уху и уму. Ту се допадне газди, али не и уреднику који га злоставља. Којл је борац против вјетрењача, односно танкера. Покушава доказати да нико не вјеша њихове слике на зид.

Проклету кућу је срушила олуја, и он каже: Ако чворови могу призвати олују, удављени оживјети, онда ваљда и сломљен човјек може зацијелити.
Сутрашњи наслов у Кљастој птици: Олуја срушила кућу… оставила предиван видик.
 

(Редитељ: Ласе Халстром; Улоге: Кевин Спејси, Џулијан Мур, Џуди Денч)

 0 КОМЕНТАРА

  1. Odličan film, po knjizi koja je dobila Pulicera, perfektna glumačka ekipa i režija.

    Ove analize filmova stilski jesu zanimljive, ali se najčešće zadržavaju na prepričavanju, odnosno samo na elementima fabule, a film je mnogo više od toga.

    A ne zna se ko je zaludniji, ti što ove recenzije objavljuješ, ili ja što ih komentarišem. Ovo ionako niko ne čita. Kako da se brodske vijesti probiju pored svih vijesti od Mile i Incka preko Libije pa nazad do Borjane Krišto?

    Možda ovako:
    http://www.oslobodjenje.ba/index.php?id=14384

  2. Мени је ова рубрика скроз ОК. Не знам колико пута сам се само ваљао од смијехха. Тотални плус – КО Хороскоп! 🙂 🙂 🙂

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *