Британци открили нафту код Фокланда

 Британске истраживачке компаније Премијер оил плц и „Фолкланд оил енд гас лтд” откриле су, после девет месеци истраживања, нафту и гас у водама северно од Фолкландских острва у пољу Зебеди, наводећи да су резултати истраживања надмашили очекивања. Влада Аргентине је одмах потом запретила да ће покренути судски поступак у циљу утврђивања легалности истраживања и бушења […]

петак, април 3, 2015 / 18:33

 Британске истраживачке компаније Премијер оил плц и „Фолкланд оил енд гас лтд” откриле су, после девет месеци истраживања, нафту и гас у водама северно од Фолкландских острва у пољу Зебеди, наводећи да су резултати истраживања надмашили очекивања.

Влада Аргентине је одмах потом запретила да ће покренути судски поступак у циљу утврђивања легалности истраживања и бушења у том подручју, наводи британска телевизија Скај.

Аргентина, како наводи британска телевизијска кућа, како се и очекивало, није срећна због истраживачких активности у близини острва, што додатно подгрева тензије у вези спорног власништва над њима.

Аргентински секретар за односе са Фолкландима, Данијел Филмус, рекао је за аргентинску агенцију Телам да ће Министарство спољних послова и Министарство за планирање покренути заједничку парницу против истраживања нафте и гаса у подручју острва.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *