Британац 10 година скупљао новац за операцију дјечака из Лакташа

Стефан Савић, 14-годишњи дјечак из околине Лакташа, рођен је с Тесиеровим расцјепом, ријетким и озбиљним расцјепом непца и усне, које може утицати и на остала подручја лица, попут носа, очију или вилице. Вејн Инграм, бивши члан Битанског батаљона у Босни и Херцеговини, током рутинске патроле упознао је Стефановог оца, а након тога и дјечака. Тада […]

петак, мај 9, 2014 / 11:06

Стефан Савић, 14-годишњи дјечак из околине Лакташа, рођен је с Тесиеровим расцјепом, ријетким и озбиљним расцјепом непца и усне, које може утицати и на остала подручја лица, попут носа, очију или вилице.

Вејн Инграм, бивши члан Битанског батаљона у Босни и Херцеговини, током рутинске патроле упознао је Стефановог оца, а након тога и дјечака. Тада се зарекао да ће му скупити новац за пријеко потребну операцију и покренуо хуманитарну акцију међу својим колегама, али и на Острву, пише Клиx.ба.

Након више од десет година, Инграм је успио скупити више од 100.000 фунти (око 240.000 КМ) како би платио пластичне операције и друге третмане који су промијенили Стефанов живот.

Заједно са мајком Славенком и оцем Милошем, 14-годишњак се ове седмице поново сусрео са човјеком који му је подарио нови живот.

"У то вријеме имао сам два сина истих година и нисам могао отићи а да му не покушам помоћи", сјећа се Инграм периода од прије десетак година.

У наредном периоду, дјечак је прошао кроз неколико тешких операција. Посљедња од њих била је у суботу у једној лондонској болници у којој су му отклонили потешкоће у дисању.
Хирург Дејвид Данавеј, који га је први пут оперисао, одрекао своје накнаде која је износила преко 10.000 фунти.0 КОМЕНТАРА

  1. Čovjek sa velikim „Č“

    Teško je biti čovjek. Posebno u teškim vremenima. Koliko su loša ova naša pokazuje i to da ovakva jedna vijest prolazi prilično neprimijećeno. Čestitke gospodinu Ingramu. U ime čovječanstva.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *