Бришу се бодови, Ђоковић поново први

Српски тенисер Новак Ђоковић од 5. новембра вратиће се на прво мјесто АТП листе захваљујући промјенама у систему бодовања. АТП је одлучио да усклади термине такмичења наредне године у оквиру којих ће бити избрисани бодови са тунрнира у Базелу, Лондону и Паризу. На основу тога Роџер Федерер ће остати без 3.000 поена, Ђоковић без 560 […]

недеља, октобар 21, 2012 / 17:17

Српски тенисер Новак Ђоковић од 5. новембра вратиће се на прво мјесто АТП листе захваљујући промјенама у систему бодовања.

АТП је одлучио да усклади термине такмичења наредне године у оквиру којих ће бити избрисани бодови са тунрнира у Базелу, Лондону и Паризу.

На основу тога Роџер Федерер ће остати без 3.000 поена, Ђоковић без 560 поена, па ће српски тенисер, који у овом тренутку заостаје 195 поена за Швајцарцем, 5. новембра избити на прво мјесто.

Ђоковић је у у 2012. години освојио највише поена од свих тенисера на листи и пет пута подизао пехар – на Аустралијан Опену, Мастерсима у Торонту, Мајамију и Шангају и турниру из категорије 500 у Пекингу.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *