Брисел: Америчка амбасада морала бити евакуисана

Дипломатско особље америчке Амбасаде у Бриселу позвано је јуче поподне да напусти зграду Амбасаде ради предострожности због могућих демонстрација поводом филма „Муслиманска невиност“, саопштио је представник информативне службе Амбасаде. Полицијски извори саопштили су да је донесена одлука о евакуацији америчке Амбасаде, након сазнања да би могао бити изведен напад и на ову амбасаду након тензија […]

субота, септембар 15, 2012 / 06:29

Дипломатско особље америчке Амбасаде у Бриселу позвано је јуче поподне да напусти зграду Амбасаде ради предострожности због могућих демонстрација поводом филма „Муслиманска невиност“, саопштио је представник информативне службе Амбасаде.

Полицијски извори саопштили су да је донесена одлука о евакуацији америчке Амбасаде, након сазнања да би могао бити изведен напад и на ову амбасаду након тензија насталих због овог филма.

Око зграде Амбасаде пооштрене су мјере безбједности и обавља се претрес путника у јавном градском превозу који долазе у то подручје. Полиција на булевару у којем се налази Амбасада контролише сва сумњива возила, што је проузроковало значајно успоравање саобраћаја.

Медији јављају да је и америчка Амбасада у Холандији такође евакуисана.

У више арапских и муслиманских држава су одржани протести поводом америчког филма у коме се вријеђа пророк Мухамед.

У нападу на амерички конзулат 11. септембра у либијском граду Бенгазију убијен је амерички амбасадор Кристофер Стивенс и тројица америчких дипломата.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *