Брејвик: Хрватска је рај за људе попут мене

„Па, то је рај на земљи за људе као што сам ја или тај Храстов. Могао сам обавити што сам требао па четири године у затвор, па онда опет побијем неколико десетина људи. Имао бих довољно времена да поново убијам.“ Рекао је ово Андерс Брејвик, када је чуо за пресуду од четири године затвора Михајлу […]

среда, септембар 12, 2012 / 12:11

„Па, то је рај на земљи за људе као што сам ја или тај Храстов. Могао сам обавити што сам требао па четири године у затвор, па онда опет побијем неколико десетина људи. Имао бих довољно времена да поново убијам.“

Рекао је ово Андерс Брејвик, када је чуо за пресуду од четири године затвора Михајлу Храстову за 13 убистава. Храстов је побио српске цивиле у минулом рату, а норвешки монструм је прошле године у Ослу убио 77 људи.

Брејвик је додао да би га у Хрватској било страх само неког попут њега који би ишао да убија имигранте, па би могао убити и њега.

Брејвик (33) је 24. августа проглашен ментално здравим и осуђен на најмање 10, а највише 21 годину робије за убиство 77 људи у јулу прошле године у Норвешкој, на острву Утоја.

Врховни суд Хрватске је осудио на четири године затвора бившег припадника карловачке специјалне полиције Михајла Храстова због убиства 13 српских заробљеника.

У једном од најдужих судских поступака у Хрватској који траје готово 21 годину, Храстов је три пута ослобођен и два пута осуђен, па му је ово шеста пресуда у истом случају.

 0 КОМЕНТАРА

  1. Тип је био потпуно саркастичан, а неки медији нажалост нису разумјели потпуно његову поруку, којом ништа против Срба није рекао, већ је на неки начин подвргнуо руглу право и правду (међународно), у овом случају више неправду за злочине према Србима у Хрватској.
    Једноставно се поставља питање, како неки сличан њему у Хрватској буде практично ослобођен без икакве осуде међународне јавности, док се против њега води гламурозан процес!?

  2. Како је он уопште могао да даје изјаве, ако му је забрањен контакт са јавношћу?

    Иначе, ово око Коранског моста… заиста невјероватно. Реакција наших не постоји. x-(

  3. Ова вијест ми звучи измишљено, помало, ал ајд, човјек почео редовно да даје изјаве о свему, или да твитује о затворским данима

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *