Брчко: За одштету пољопривредницима још два милиона

Скупштина Брчко дистрикта усвојила је јуче закључак којим се налаже Влади да у наредном ребалансу буџета приоритетно обезбиједи још најмање два милиона марака за надокнаду штете причињене пољопривредницима током временских неприлика у овој и прошлој години. Ребалансом буџета за текућу фискалну годину крајем јула за те намјене издвојено је два милиона, па би са још […]

петак, август 10, 2012 / 07:43

Скупштина Брчко дистрикта усвојила је јуче закључак којим се налаже Влади да у наредном ребалансу буџета приоритетно обезбиједи још најмање два милиона марака за надокнаду штете причињене пољопривредницима током временских неприлика у овој и прошлој години.

Ребалансом буџета за текућу фискалну годину крајем јула за те намјене издвојено је два милиона, па би са још два милиона пољопривредницима било намирено 50 одсто штете од суше, града и мраза, пошто је у укупном износу процијењена на осам милиона марака.
Потпредсједник Удружења пољопривредника Милорад Којић изразио је дјелимично задовољство што је парламент донио овај закључак и изјавио да ће протесте које су почели одгодити до конкретног испуњења овог скупштинског закључка.

Поздрављајући овакву одлуку Скупштине, шеф Одјељења за пољопривреду Брчко дистрикта Пејо Мендеш истакао је да са четири милиона пољопривредницима није надокнађена штета, него да им је само “омогућено да преживе до наредне жетве”.

Чланови Удружења пољопривредника Брчко дистрикта у уторак, 7. августа, прошли су улицама Брчког у протестној колони са стотињак трактора и пред зградом локалне Владе затражили да им из буџета буде обезбијеђено четири милиона марака за накнаду штете причињене од елементарних непогода.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *