Брчко – Протест пољоприврдника

У Брчком су данас на миран начин протестовали пољопривредници дистрикта. Незадовољно приједлогом Владе да се на име санације дијела штета насталих прошле и ове године због поплава, леда и суше, из буџета издвоји само два милиона КМ, Удружење пољопривредника организовало је протестну вожњу тракторима кроз град. Наставак и врста протеста зависиће, кажу пољопривредници, од сутрашње […]

уторак, август 7, 2012 / 15:49

У Брчком су данас на миран начин протестовали пољопривредници дистрикта.

Незадовољно приједлогом Владе да се на име санације дијела штета насталих прошле и ове године због поплава, леда и суше, из буџета издвоји само два милиона КМ, Удружење пољопривредника организовало је протестну вожњу тракторима кроз град.

Наставак и врста протеста зависиће, кажу пољопривредници, од сутрашње одлуке Скупштине дистрикта о издвајању средстава за ове намјене.

Процијењене штете од елементарних непогода на подручју дистрикта у 2011-ој су осам милиона марака.

Влада је у Скупштуину упутила приједлог да се, умјесто тражена четири, пољопривредници обештете са два милиона, а незадовољни, како кажу, милостињом, они су данас на тракторима организовали протестну вожњу кроз град.

Штете изазване током ове године у два налета ледоносних облака, затим сушом и недавним олујним вјетром, још нису ни процијењене, али су, уз прошлогодишње невоље с временом пољопривредници доведени у готово безизлазну ситуацију. Чланови Владе и Скупштине, тврде они, немају слуха за те невоље.

Нико из Владе није данас примио делегацију Удружења пољопривредника.

Према ријечима предсједника ове асоцијације Славка Блажевића, градоначелник му је у телефонском разговору рекао да ће Влада поступити по сутрашњој одлуци Скупштине, ма каква она била.

Ако не буде двоструко већа од Владиног приједлога, одлучни су пољопривредњици, протести ће бити настављени и на радикалнији начин.

 Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *