Брчко – Јавни позив послодавцима за запошљавање

Завод за запошљавање Брчко дистрикта расписао је јавни позив за запошљавање лица са евиденције незапослених, за шта је обезбијеђено око 400.000 КМ. Директор Завода Младенко Ненадић рекао је да је позив упућен свим послодавцима из приватног и јавног сектора, те да обухвата запошљавање лица свих циљних група од неквалификованих радника до високообразованих кадрова. Предвиђено је […]

четвртак, септембар 20, 2012 / 07:20

Завод за запошљавање Брчко дистрикта расписао је јавни позив за запошљавање лица са евиденције незапослених, за шта је обезбијеђено око 400.000 КМ.

Директор Завода Младенко Ненадић рекао је да је позив упућен свим послодавцима из приватног и јавног сектора, те да обухвата запошљавање лица свих циљних група од неквалификованих радника до високообразованих кадрова.

Предвиђено је да Завод годину дана суфинансира плате за запошљавање лица за високом спремом, а шест мјесеци за запошљавање оних који имају средњу стручну спрему и НК радника.

"Овим јавним позивом дајемо предност послодавцима који ће омогућити дугорочније запошљавање незапослених лица и они се налазе на првој приоритетној листи", објаснио је Ненадић.

Према његовим ријечима, на другој приоритетној листи су послодавци који се одлуче за запошљавање лица који се дуго налазе на евиденцији Завода.

У трећу групу спадају послодавци који запошљавају остала лица са евиденције завода.

Јавни позив отворен је до 10. октобра, а прва запошљавања по овом позиву требало би да почну у новембру.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *