Брчко домаћин позоришних сусрета

БРЧКО – Представа „Драма о Мирјани и овима око ње“ Југословенског драмског позоришта /ЈДП/ отвориће вечерас 27. Сусрете позоришта БиХ у Брчком. Представу је режирала Ива Милошевић по тексту Ивора Мартинића. Говорећи о представи, селектор Сусрета Срђан Вукадиновић рекао је да овај позоришни комад, баш као и мото овогодишњег фестивала, говори о безнађу транзицијске брзине, […]

четвртак, новембар 18, 2010 / 22:34

БРЧКО – Представа „Драма о Мирјани и овима око ње“ Југословенског драмског позоришта /ЈДП/ отвориће вечерас 27. Сусрете позоришта БиХ у Брчком. Представу је режирала Ива Милошевић по тексту Ивора Мартинића.

Говорећи о представи, селектор Сусрета Срђан Вукадиновић рекао је да овај позоришни комад, баш као и мото овогодишњег фестивала, говори о безнађу транзицијске брзине, модернизма и глобализације у којој обичан човјек не види смисао свог постојања.

"Ово јесте драма о Мирјани, али и о сваком човјеку који на безперспективност живота покушава одговорити хумором и, као што то раде протагонисти представе, избјегавајући туробну свакодневницу, бјежи у свијет иреалног", објаснио је Вукадиновић.

На 27. по реду Сусретима позоришта биће приказано осам представа, пет из БиХ и три из Србије и Хрватске, а и ове године, поред званичне селекције, биће уприличени бројни садржаји у пратећем дијелу програма на којима ће бити представљени писци, редитељи и глумци као најзначајнији позоришни ствараоци из региона.0 КОМЕНТАРА

  1. Молим Администратора да ми у најкраћем времену омогући приступ сајту Фронтал.рс на налогу Млађан Динкић јер већ дуже вријеме не могу да се пријавим пошто систем одбија моју приступну шифру а приступну шифру није могуће промјенити уношенјем мејла.
    Унапријед захвалан Фронталу а и мрзитељу Заметици чији се профил први пут користи за нешто паметно.

    Младен Софреновић
    amos@teol.net

  2. Провјерите пошту, вјерујем да је мејл са шифром стигао. Свакако да није била наша жеља да неком онемогућимо коментарисање, већ грешка техничке природе.

    Гуглајте ћирилицом

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *