Бразилска полиција сузавцем на демонстранте

Бразилска полиција данас се сузавцем супротставила стотинама демонстраната испред фудбалског стадиона Маракана у Рио де Жанеиру, током утакмице између Колумбије и Уругваја на Свјетском првенству у фудбалу. Око 350 демонстраната, противника одржавања Светског првенства, упутило се ка Маракани, праћено групом од 250 полицајаца, који су испалили сузавац, како би их растерали пре уласка на стадион. […]

недеља, јун 29, 2014 / 10:56

Бразилска полиција данас се сузавцем супротставила стотинама демонстраната испред фудбалског стадиона Маракана у Рио де Жанеиру, током утакмице између Колумбије и Уругваја на Свјетском првенству у фудбалу.

Око 350 демонстраната, противника одржавања Светског првенства, упутило се ка Маракани, праћено групом од 250 полицајаца, који су испалили сузавац, како би их растерали пре уласка на стадион.

Полиција је привела најмање троје људи, који су се издвојили из масе, пренео је АФП.

Протести су се проширили Бразилом током прошлогодишњег Купа конфередације, када је најмање милион Бразилаца за само један дан изашло на улице, љути због расипничких улагања владе у фудбалске стадионе за Светски куп, док су услови у школама и болницама бедни.

Протестни скупови обновљени су и током Светског купа, али је одзив грађана веома мали, као и јавна подршка демонстрацијама. Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *