Бразил: Темер остаје предсједник

Предсједник Бразила Мишел Темер ослобођен је оптужби за неправилности у изборној кампањи 2014. што му омогућава да остане на функцији, пренио је Би-Би-Си (ББЦ). Врховни изборни суд је тијесном већином одбацио наводе да је у кампањи новац коришћен илегално и није кампању прогласио неважећом. Један од судија који су гласали за осуду, Херман Бенжамин, који […]

субота, јун 10, 2017 / 11:45

Предсједник Бразила Мишел Темер ослобођен је оптужби за неправилности у изборној кампањи 2014. што му омогућава да остане на функцији, пренио је Би-Би-Си (ББЦ).

Врховни изборни суд је тијесном већином одбацио наводе да је у кампањи новац коришћен илегално и није кампању прогласио неважећом.

Један од судија који су гласали за осуду, Херман Бенжамин, који је био и истражитељ у овом случају, рекао је да су Тмер и Русеф криви за злоупотребу економске и политичке моћи кроз систем непријављених донација и мита који их је фаворизовао на изборима. Већина судија је сматрала да тако нешто није доказано.

Темер је на тим изборима био кандидат за потпредсједника уз Дилму Русеф, а предсједник је постао послије њеног опозива прошле године.

Да су којим случајем осуђени, Темер би био суспендован са мјеста предсједника а Русеф би изгубила политичка права, закључује ББЦ.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *