Бразил: Сенат суспендовао предсједницу Русеф

Бразилска предсједница Дилма Русеф суспендована је данас са дужности како би се суочила са поступком утврђивања тачности оптужби да је прекршила пореске законе и прописе о коришћењу буџетских средстава. Сенат је гласао са 55 гласова за наспрам 22 протв за суспензију. Власт ће привремено преузети њен потпредсједник Мишел Темер, преноси АФП. Бразилски Сенат је 12 […]

четвртак, мај 12, 2016 / 19:29

Бразилска предсједница Дилма Русеф суспендована је данас са дужности како би се суочила са поступком утврђивања тачности оптужби да је прекршила пореске законе и прописе о коришћењу буџетских средстава.

Сенат је гласао са 55 гласова за наспрам 22 протв за суспензију. Власт ће привремено преузети њен потпредсједник Мишел Темер, преноси АФП.

Бразилски Сенат је 12 сати разматрао могућност суспензије Русефове са дужности на рок од 180 дана, а она је, како преноси Спутњик, и не чекајући крај гласања, наредила да се њене ствари пренесу из предсједничке палате у личну резиденцију.

Бразилска опозиција оптужује Русефову да је умијешана у пореске малверзације и коришћење државних средстава за финансирање своје изборне кампање.

Сама предсједница одбацује све оптужбе, а раније је изјавила и да је спремна да се бори за своје мјесто „свим расположивим средствима”.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *