Бразбрука: Mундијалисиали се на буџету

Средствима пореских обвезника у 2014. години плаћен је боравак у Бразилу за вријеме Свјетског фудбалског првенства троје запослених у Министарству иностраних послова /МИП/ БиХ на чијем је челу у то вријеме био Златко Лагумџија. У извјештају Канцеларије за ревизију институција БиХ наводи се да су укупни издаци за њихов боравак у Бразилу, гдје су били […]

уторак, јул 14, 2015 / 09:29

Средствима пореских обвезника у 2014. години плаћен је боравак у Бразилу за вријеме Свјетског фудбалског првенства троје запослених у Министарству иностраних послова /МИП/ БиХ на чијем је челу у то вријеме био Златко Лагумџија.

У извјештају Канцеларије за ревизију институција БиХ наводи се да су укупни издаци за њихов боравак у Бразилу, гдје су били ангажовани у конзуларној канцеларији, износили 37.978 КМ, од чега је 15.350 КМ коштао њихов авионски превоз, хотелски смјештај 15.528 КМ и трошкови закупа канцеларије 7.000 КМ.

Службеници МИП-а добили су и дневнице у износу од 6.579 КМ, пише загребачки "Вечерњи лист", издање за БиХ.

Лист наводи да су Свјетском првенству у Бразилу присуствовали и службеници Амбасаде БиХ у Вашингтону, која нерезидентно покрива Бразил.

Осим ових издатака, у ревизорском извјештају наводи се да је за телефонске и поштанске услуге МИП у прошлој години издвојио 1,1 милион КМ, при чему је тадашњи министар иностраних послова БиХ имао одобрене телефонске трошкове у износу 2.000 КМ.

МИП је располагао са 97 службених аутомобила, при чему су ревизори утврдили да је, као и годину раније, возило којим се користи министар кориштено и за вријеме годишњих одмора.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *