Братунац: Умро покушавајући да спаси стоку од поплаве

Jаков Косанић, пензионер из братуначког приградског насеља Побрђе, преминуо је од срчаног удара и постао прва људска жртва поплава у општини Братунац. У овдашњем Дому здравља потврђено је новинарима да је Косанић довезен мртав у ову установу и да није успјела реанимација коју су покушали. Косанић је доживио срчани удар, евакуишући стоку из штале и […]

четвртак, мај 15, 2014 / 15:17

Jаков Косанић, пензионер из братуначког приградског насеља Побрђе, преминуо је од срчаног удара и постао прва људска жртва поплава у општини Братунац.

У овдашњем Дому здравља потврђено је новинарима да је Косанић довезен мртав у ову установу и да није успјела реанимација коју су покушали.

Косанић је доживио срчани удар, евакуишући стоку из штале и обора да би је спасио од гушења.

Премијер Републике Српске Жељка Цвијановић изјавила је да је најтежа ситуација проузрокована временским непогодама на подручју града Добоја и општине Братунац.“У тим подручјима имамо много проблема када је ријеч о положају становништва и материјалних добара. Имамо захтјев из Братунца за одређеним количинама хране и воде, а сви ресурси, робне резерве и Хеликоптерски сервис Републике Српске су на располагању“, рекла је Цвијановићева у Челинцу након обиласка угрожених подручја.
Она је нагласила да ће ванредна сједница Владе трајати колико буде било потребно, те да ће у складу са расположивим информацијама бити разматрано увођење ванредних мјера на територији цијеле Републике Српске.

Општини Братунац већ је упућена помоћ од 1.000 пакета хране и осталих потрепштина из робних резерви, а припремају се пакети помоћи и за остале угрожне општине, саопштено је из Бироа Републике Српске Владе за односе са јавношћу. У 42 основне школе и 17 средњих у Републици Српској обустављен је данас наставни процес, а Влада Републике Српске донијела је одлуку да, због временских непогода и поплава, данас и сутра буде обустављена настава у свим школама у Српској.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *