Бошњаци активирали Десницу Радивојевића за изборе у Сребреници

Бивши министар у Влади Федерације БиХ, њен потпредсједник из реда српског народа, те члан Странке демократске акције (СДА) Десница Радивојевић кандидовао се као независни кандидат за начелника Општине Сребренице.

субота, мај 21, 2016 / 11:40

Бивши министар у Влади Федерације БиХ, њен потпредсједник из реда српског народа, те члан Странке демократске акције (СДА) Десница Радивојевић кандидовао се као независни кандидат за начелника Општине Сребренице.

Занимљива је констатација медија у Ефбиху који су убацили бесмислену конструкцију, да се Радивојевић кандидује "из реда српског народа". Наиме, за начелника се може кандидовати грађанин било које националности, и побјеђује само један, за разлику од предсједништва БиХ гдје се добијају представници "из реда народа".

Радивојевић је дугогодишњи члан СДА, годинама не живи у Сребреници, а за потребе бошњачких странака глумио је "њиховог Србина" за функције гдје се тражила та националност. Он јесте добро наплатио своју позицију, али је вјероватно од раније под контролом бошњачких тајних служби, те због тога никад неће изаћи из аранжмана, те ће му увијек налазити посла гдје може бити користан.

У овом случају у Сребреници се жели поновити сценарио од прошлих локалних избора, када, ни уз огроман изборни инжињеринг не би побиједио бошњачки кандидат, да није било кандидатуре Радојице Ратковца. Он је одвукао дио српских гласова, а уопште није Сребреничанин, већ човјек који је дошао да улаже у Бању Губер, за шта је добио кредит од турске банке.

 На хитно заказаном састанку лидера српских странака из Сребренице и конференцији за новинаре  је осуђена кандидатура Деснице Радивојевића и оцијењено да он није српски кандидат.

Oко кандидата у Сребреници владала је велика хистерија. Од кандидатуре је одустао Хусеин Хусејновић, са ријечима да је кампања од почетка прљава, и да нема простора да искаже оно због чега се кандидује. Федералне странке у Сребреници су јавно позвале гласаче да му ускрате потписе за кандидатуру.

Са друге стране, Хусеин Мемић је предао своју кандидатуру ЦИК. Он је пријавио да трпи велике притиске и пријетње због своје кандидатуре.0 КОМЕНТАРА

 1. Мени није јасно како срби могу бити таква поган па Десници Радивојевићу мјерити крвна зрнца и тражити ДНК доказ његовог српства а истовремено у Брчком и на нивоу Републике Српске играти се изборног инжењеринга на много болеснији и поганији начин.
  Ево за мене лично свако ко се изјасни као Црногорац исто је као да се изјаснио као Бошњак православац или само православац како нам то натура дрско покварени балилук који се усуди некоме рећи шта је он и ко је он.
  Колико знам у БиХ имаш проблем ако гласно кажеш да си Србин и сада се Десници Радивојевићу оспорава српство.
  Зашто онда владике Српске Православне Цркве у своје дворе примају људе који се изјашњавају као Црногорци а неће јавно да позову српски народ у БиХ да се слободно изјашњавају као Бошњаци православци или само православци ако то није битно па могу владике љубити руке Црногорцима & Црногоркама.
  Јеби их деснице до краја,ко је рушио и палио српско по Сребреници,одговор је Срби ти никоме ниси ништа нажао учинио и зато си сигурно већи човјек и србин од оних који се крију иза тзв. српских странака.

 2. Ne treba se puno sekirati. Naucili su valjda Srbi lekciju u slucaju Radojice Ratkovca, bosnjackog pijuna koji je na proslim izborima razbio srpsko biracko tijelo. Ako sada opet dozvole da im to neko uradi neka im bude. Sto se Radivojevica tice, Srbi znaju da je bio clan SDA tako da licno ne vjerujem da ce mu ijedan Srbin dati svoj glas, a on neka se slobodno kandiduje.

 3. Srbi takodje znaju da se Desnica Radivojevic izjasnjava kao bosanac a ne kao Srbin. Barem je vidjen ranije na TV da tako o sebi govori. Mozda se sada promijenio, ali je zakasnio.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *