Босиљка Младић увјерена да генерал Младић није жив

Супруга генерала Ратка Младића, Босиљка изјавила је на данашњем суђењу у Београду да оружје и муниција који су пронађени у њеном стану припадају супругу, за кога је увјерена да није жив, јер би у супротном „нашао начин да се јави породици“. Износећи одбрану пред Првим основним судом, Босиљка Младић је рекла да је супруг њој […]

уторак, април 5, 2011 / 15:11

Супруга генерала Ратка Младића, Босиљка изјавила је на данашњем суђењу у Београду да оружје и муниција који су пронађени у њеном стану припадају супругу, за кога је увјерена да није жив, јер би у супротном „нашао начин да се јави породици“.

Износећи одбрану пред Првим основним судом, Босиљка Младић је рекла да је супруг њој и дјеци забранио да прилазе орману у спаваћој соби у коме је било оружје.

"Ништа није дирано, ни пипнуто. Ту је било јако пуно прашине", навела је Босиљка Младић, која је оптужена за незаконито држање оружја и муниције.

Она је истакла да је њен супруг напустио кућу 2001. године када је ухапшен некадашњи предсједник СРЈ Слободан Милошевић, наводећи да је прије тога доживио три мождана удара и да је морао да се лијечи.

"Да је жив, нашао би начина да нам се јави", рекла је Босиљка Младић.

Она је навела да је поступак да се Ратко Младић прогласи мртвим покренула да би се завршило малтретирање, а не због оставинског поступка.

Босиљка Младић пожалила се суду да је током четири претреса куће преживјела велико малтретирање и да јој је приликом посљедњег претреса полицајац уперио пушку у груди.

Њен син, Дарко Младић, одбио је да свједочи и позвао се на своје право да као блиски сродник не свједочи у поступку против мајке.

Поред многобројних пријатеља, суђењу су присуствовали и посланици Српске радикалне странке Драган Тодоровић, Наташа Јовановић, Божидар Делић, ослобођени "Младићев јатак" Ратко Вучетић и новинар Љиљана Булатовић.

Суђење ће бити настављено 13. јула.

Младићева супруга је оптужена за недозвољено држање три пиштоља и пушке, као и за незаконито држање још 60 пушчаних метака и 26 патрона за ловачку пушку.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *