Босић: Водимо политику неконфликта и правне државе

Предсједник Српске демократске странке /СДС/ Младен Босић изјавио је да је сада патриотизам помоћи да се отворе нова радна мјеста, да се развије пољопривреда и да се живи у миру, а да је деведесетих година прошлог вијека био нешто друго. "Сви они који у посљедње вријеме додају уље на ватру у односима у БиХ имају […]

недеља, јул 12, 2015 / 18:19

Предсједник Српске демократске странке /СДС/ Младен Босић изјавио је да је сада патриотизам помоћи да се отворе нова радна мјеста, да се развије пољопривреда и да се живи у миру, а да је деведесетих година прошлог вијека био нешто друго.

"Сви они који у посљедње вријеме додају уље на ватру у односима у БиХ имају своју политику конфликта. Ми нисмо за политику конфликта. Нажалост, постоје снаге и у Републици Српској, а свакако и у Федерацију, које читаву политику базирају на сукобу", рекао је Босић новинарима у Приједору, гдје је данас СДС обиљежио крсну славу Петровдан.

Он је поручио да СДС води политику која ни на какав начин неће угрозити будућност и опстанак Републике Српске и да нико нема право на авантуристичку политику која би угрозила интересе српског народа.

"Покушавамо да не затежемо односе него да нађемо заједнички инетерс, а довољно је простора за то. Република Српска мора постати правна држава и обрачунати се са криминалом и корупцијом да би имала будућност, а не да јој људи одлазе", навео је Босић.

Предсједник Народног демократског покрета Драган Чавић рекао је да је СДС велика политичка странка која има историјску улогу у Републици Српској од настанка до данас.

"Нажалост, развој догађај у Републици Српској у више од двије деценије је такав да та улога истријска улога СДС-а остаје стално актуелна и стално су на дневном реду врло тешка питања у којима је немогуће заобићи СДС и партнерске странке", навео је Чавић.

Предсједник Градског одбора СДС-а Приједор Душан Берић рекао је да је Савез за промјене на општим изборима у октобру 2014. године освојио 11.500 гласова и да се може очекивати да та политичка групација са садашњег другог избије на прво мјесто у Приједору и добије свог градоначелника, први пут након 2000. године.

Прије славског обреда, делегација странке положила је цвијеће на централни споменик српским борцима страдалим у отаџбинско-одбрамбеном рату и спомен-обиљеже Јована Рашковића.  0 КОМЕНТАРА

  1. Vode politiku nekonflikta i pravne države???????Ajde????Otkad to i gdje nešto se baš i ne vidi u opštinama u kojima ste vlast a pogotovo se ne vidi pravna država

  2. Како се не види правна држава?

    Ево нпр. општина Пале, не само да је правна држава заживила, осјећа се на сваком кораку, само се гомилају кривичне пријаве, зар то није правна држава?

    Ево млађани начелник већ у првом мјесецу мандата зарадио кривичну пријаву због сарадње са грађевинском мафијом и понижења 400 грађана Пала.

    Тек како му (им) иде међуентитетска сарадња,послије се на све стране,ево продају српску земљу на регији арапима, успјешно су успјели довести отровни отпад из Високог, нема конфликта,сви се у све уклапају на све стране, значи толеранција и права неконфликтна политика.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *