Босић: Власти РС и ФБиХ одговорне за катастрофалну економску ситуацију

Предсједник Српске демократске странке Младен Босић изјавио је за агенцију Анадолија (АА) да су власти у Републици Српској и Федерацији БиХ одговорне за катастрофалну економску ситуацију у којој се налази Босна и Херцеговина.  Босић је коментарисао пад индустријске производње у Републици Српској у првих пет мјесеци ове године. "Сматрам да је иста ситуација и у […]

недеља, септембар 2, 2012 / 08:45

Предсједник Српске демократске странке Младен Босић изјавио је за агенцију Анадолија (АА) да су власти у Републици Српској и Федерацији БиХ одговорне за катастрофалну економску ситуацију у којој се налази Босна и Херцеговина.

 Босић је коментарисао пад индустријске производње у Републици Српској у првих пет мјесеци ове године.

"Сматрам да је иста ситуација и у РС, и у ФБиХ, те да они који су на власти покушавају да скрену пажњу са катастрофалне економске ситуације на остала питања. Они би требали бити ти који су највише заинтересирани да се направи политичка стабилност у БиХ. Али, врло често су управо они узрок овакве ситуације и кризе. Економска ситуација је лоша у БиХ, па, свакако, и у РС", казао је Босић.

Коментаришући став предсједника РС Милорада Додика да неће доћи до аранжмана с Међународним монетарним фондом (ММФ), те да су са руским и кинеским партнерима већ договорене инвестиције у енергетски сектор тог ентитета од око милијарду евра, Босић је рекао да је "његов проблем на који начин ћа попунити рупе и буџету".

"Ми нисмо укључени у њихове праговоре с ММФ-ом, нити знамо какви су захтјеви ММФ-а. Они имају проблем на који начин доћи до пара. А и када додатно задуже земљу постоји проблем како потрошити те паре на продуктивне ствари. Према томе, владе ФБиХ и РС би требале бити заинтересоване да се стабилизује политичка ситуација у БиХ", изјавио је Босић.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *