Босић: СДС неће прихватити ниједно рјешење које задире у Српску

Предсједник СДС-а Младен Босић нада се да ће у наредној години на политичком плану доћи до напретка и истиче да СДС неће прихватити ни једно рјешење које задире у територију Републике Српске. "Потребно је да се разријеши криза власти у Федерацији БиХ и да се почетком године скину са дневног реда политичка питања, а да […]

петак, децембар 28, 2012 / 20:02

Предсједник СДС-а Младен Босић нада се да ће у наредној години на политичком плану доћи до напретка и истиче да СДС неће прихватити ни једно рјешење које задире у територију Републике Српске.

"Потребно је да се разријеши криза власти у Федерацији БиХ и да се почетком године скину са дневног реда политичка питања, а да се као приоритет поставе главни животни проблеми грађана – незапосленост, борба против криминала и корупције, те стварање праведнијег друштва" – рекао је Босић у интервјуу Срни.

Он сматра да реорганизација Федерације БиХ мора бити плод договора Бошњака и Хрвата и да Република Српска не треба да се мијеша у то, уколико је то на њену штету.

"Постоје информације да група која припрема приједлог промјене организације Федерације БиХ, а коју финансирају САД, предлаже да Сарајево буде шири дистрикт, у који би ушло и Српско Сарајево", упозорио је Босић.

Он наводи да је мислио да је питање војне имовине ријешено на једном од претходних састанака тзв. "шесторке", али сада испада да то опет неко кочи, док је случај "Сејдић-Финци" већ толико пута био на дневном реду да је сада свима јасно да је проблем у Федерацији БиХ.

Према његовим ријечима, "млади школовани људи и даље масовно напуштају Републику Српску зато што овдје не виде перспективу, па Српској у овом тренутку не пријети опасност из Сарајева или иностранства – него од урушавања изнутра".

"Ова власт нема снаге да се суочи са овим изазовима и зато су неопходне темељне промјене", напоменуо је Босић.

Босић оцјењује да је "мали број људи узурпирао сва богатства и дубоко завукао руку у наше џепове", те да се "огромна већина грађана бори за голо преживљавање".

Лидер СДС-а сматра да су позитиван догађај 2012. године били локални избори, на којима су грађани, како сматра, послали јасну поруку да желе промјене у односу на садашње стање, док је негативан догађај "даље продубљивање економске кризе, незапосленост и додатно задуживање Републике Српске".

Босић указује да се политичка криза у Федерацији БиХ додатно продубила и диктирала и кризу на нивоу БиХ и нада се да ће у 2013. години бошњачке и хрватске странке из Федерације БиХ наћи простор за неки договор и на тај начин деблокирати укупну ситуацију.

Као догађај који је обиљежио годину у региону Босић је навео промјену власти у Србији, која је, како сматра, поставила нове политичке приоритете, од којих је најзначајнији борба против криминала и корупције.

"Надамо се да ће послије Хрватске и Србије то питање доћи на ред и у БиХ и Републици Српској", додао је Босић и навео да је СДС покренуо иницијативу за доношење закона о испитивању поријекла имовине.

Један од услова напретка, сматра лидер СДС-а, јесте и враћање повјерења у људе који су на државним функцијама. "Мора доћи до неке врсте ‘чишћења’ политике од корумпираних људи, јер нису сви исти и нису сви лопови", каже Босић.

Он сматра да је у 2012. години у свијету било значајних догађаја, а од оних који ће имати најзначајније посљедице јесте поновни избор Владимира Путина за предсједника Русије, Барака Обаме за предсједника САД, као и избор новог руководства у Кини.

Босић је најавио за наредну годину реорганизацију странке. "СДС ради на јачању инфраструктуре, а истовремено поставља јасне политичке циљеве. Приоритети су: економија, запошљавање, искорјењивање сиромаштва и борба против набујале корупције и криминала", навео је Босић у интервју Срни.0 КОМЕНТАРА

 1. Ekonomija , Bosiću, ekonomijaa, ekonomija, ekonomija…. pa tek onda politika. Dajte vi narodu posao, a manite se političkih priča. Briga mene više kako se zvala zemlja, da li se zove Tunguzija, , eskimija, neptunija … neka u njoj ima posla i normalnog života za sve, ne samo za režimske đubretare i političare raznih fela.
  Danas odgovara igorinajgori na fb, o mamicu mu , neka se nabije u pm, lako mu je sa bisegama punim miliona, a danas ljudi , dojučerašnji radnici, traže po kontejnerima šta da pojedu. Samo revolucija sa toljagama , pa neka nas pobiju kao ljude, ne ovako da muče narod netenane ga ubijajući.
  Tako Bosiću, kučence firčijevo.

 2. Додик каже да нема утицај на тужилаштва и да се не мијеша у њихов рад 😀 тако да он нема ништа са борбом против криминала и корупције. И нека то ради СДС B-) Само је питање ко ослободи Ћопића и каква је веза Додика и Дарка Шарића са којим се он тајно састајао неколико пута. И шта би било да је Ћопић проговорио да су га осудили? B-) Ех ехехехе

 3. Iz svega kao zaključak: SVETE BANDERE !!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  Najveće naše zlo, istorijsko, pogubno, sudbonosnotragično. je firći. Većega uništitelja naroda nismo imali. Uništi nas i matrijalno, i duhovno , i biološki.
  NESREĆA NAŠA TO SI TI….
  ZABLUDA …

 4. meni ovaj noir pomalo lici na onog nastavnika fizickog iz gacka.pise po partijckom naredjenju,zivi u bl, mogao bi biti hercegovanac itd. nastavnice ispricaj ti to u skupstini mi na frontalu to znamo ili tuzi fircija.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *