Босић: Промјене у Вишеграду ће доћи

Предсједник СДС-а Републике Српске Младен Босић је рекао да ће промјене у Вишеграду доћи jeр ће грађани Вишеграда дати свој глас поштеним и народним људима, који ће лични интерес подредити интересима свих грађана. "Није свеједно ко ће од октобра преузети локалну власт.Промјене ће доћи ако свој глас дате поштеним и народним људима, који ће лични […]

субота, септембар 22, 2012 / 09:45

Предсједник СДС-а Републике Српске Младен Босић је рекао да ће промјене у Вишеграду доћи jeр ће грађани Вишеграда дати свој глас поштеним и народним људима, који ће лични интерес подредити интересима свих грађана.

"Није свеједно ко ће од октобра преузети локалну власт.Промјене ће доћи ако свој глас дате поштеним и народним људима, који ће лични интерес подредити интересима свих грађана, поручио је синоћ Босић на централном скупу СДС у Вишеграду.

Он је нагласио да су управо такви људи са одборничке листе у Вишеграду и Славиша Мишковић, кандидат за начелника ове општине.

Уколико добијем повјерење бирача на предстојећим локалним изборима, као начелник Вишеграда залагаћу се да се политика лажних обећања замијени социјално одговорном политиком и да се терет кризе равномјерно распореди на све грађане, а не само на социјално угрожене“, поручио је кандидат СДС за начелника општине Славиша Мишковић.

Обраћајући се бројним члановима, симпатизерима и грађанима Вишеграда на испуњеном Тргу палих бораца Мишковић је нагласио да се мора поштовати достојанство борачких категорија и уважавати значај њиховог доприноса у стварању Републике Српске, најављујући повећање буџетског издвајања за Борачку организацију Вишеград, најмање за 50 одсто, те за значајно смањење садашњих плата општинских функционера.

– Залагаћу се за заустављање процеса исељавања људи, за стимулисање наталитета, те за формирање фонда за развој села и пољопривреде, рекао је Мишковић, најављујући залагање за фискалну децентрализацију Републике Српске.

Он је најавио да ће се максимално залагати за коначно разрјешавање статуса Вишеградских стечајних предузећа за веће финансијске ефекте од Хидроелектране „Вишеграда“ и коначну реализацију дугогодишњих обавеза Хидроелектране „Бајина Башта“ према општинама Вишеград, Сребреница и Рогатица, а уз развој нових туристичких производа изразио је очекивање да ће се „Анрићград“ бити окосница развоја туристичке привреде у Вишеграду.Са трибине СДС-а Вишеград народни посланик Скупштине Републике Српске и носилац одборничке листе ове странке за нови сазив Скупштине општине Вишеград, Мирослав Којић је поручио да је Славиша Мишковић заједнички кандидат за начелника испред СДС-а, ПДП-а, Демократске партије и Српске радикалне странке Др Војислав Шешељ.

На трибини у Вишеграду, којој су присуствовале и делегације СДС-а из сусједних општина, одборничку листу СДС-а и Славишу Мишковића, као кандидата за начелника Вишеграда, у својим обраћањима, подржали су замјеник предсједника СДС-а, Предраг Ковач, делегат у Вијећу народа Скупштине Републике Српске Александар Фулурија и Шеф посланичког клуба СДС-а у Народној скупштини Републике Српске Вукота Говедарица.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *