Босић остао при тврдњи: Имамо и доказе за ратно профитерство

Лидер СДС Младен Босић изјавио је да се данас на припремном рочишту у бањалучком Основном суду по тужби предсједника Републике Српске Милорада Додика за клевету изјаснио да остаје при изнесеним тврдњама да је Додик „украо милионе“. На конференцији за новинаре у Бањалуци, Босић је навео да су прикупили документацију о пословању Додика још из периода […]

среда, април 8, 2015 / 14:50

Лидер СДС Младен Босић изјавио је да се данас на припремном рочишту у бањалучком Основном суду по тужби предсједника Републике Српске Милорада Додика за клевету изјаснио да остаје при изнесеним тврдњама да је Додик „украо милионе“.

На конференцији за новинаре у Бањалуци, Босић је навео да су прикупили документацију о пословању Додика још из периода рата, да та документација указује на "ратно профитерство".

"Желим доказати да стојим иза својих тврдњи да је Додик покрао милионе. Један дио документације смо предали данас судији који је задужен за овај поступак. Очекујем да ће ми дозволити да изнесем све доказе и позовем све свједоке. Почели смо прикупљање доказа из 1992. и 1993. године, јер имамо документацију да је Додик у рату шверцовао цигарете и нафту. Продавао је цигарете по цијени која је била 300 посто виша од набавне. То се у жаргону зове ратно профитерство“, рекао је Босић.

Према тој документацији, додао је он, Додик је без сумње ратни профитер и то довољно говори о његовом патриотизму.

"Додик је мене тужио да сам му нанио душевну бол. Човјек са таквим моралом није могао осјетити никакву бол. Јер је то човјек који је стварао милионе док су омладина и народ гинули. Године 1993. је сарађивао са Октан прометом, чији је власник био Војин Митровић, један од купљених посланика у прошлогодишњем изборном процесу“, истакао је Босић.

Он је додао да су прибављени и имовински картони Милорада Додика у периоду од 2002. до 2014. године, као и документација која говори о великим аферама, као што је "Бирач", Бобар банка, предузеће "Никола Тесла" и друге.

"Највише у свему овоме забрињава то да смо од институција Републике Српске захтијевали да нам доставе потребну документацију која је јавно добро и у коју би сви грађани Српске морали имати увид. Добили смо одбијеницу од свих институција, а ријеч је о Централном регистру хартија од вриједности у Бањалуци, предузећу `Никола Тесла`, Влади Српске и Пореској управи – Подручна јединица Бањалука", истакао је Босић.

Лидер СДС вјерује да ће Суд бити непристрасан и да ће му допусти да изнесе све доказе и позове све свједоке.

Босић је најавио да ће припремно рочиште, због обимности документације и захтјева адвоката, бити настављено 19. маја, те да се по тужби тражи накнада за душевну бол у износу од 10.000 КМ.

Коментаришући то што Додик није дошао на рочиште, Босић је рекао да "вјероватно нема шта да каже", да Додик вага шта је његов интерес и да нема нових доказа.

Упитан да ли се кандидовао за предсједника странке за предстојеће унутарстраначке изборе, Босић је одговорио да није, те да ће одлуку о томе донијети након Васкрса.

Говорећи о механизму координације, лидер СДС је рекао да је проблем на нивоу ФБиХ, односно кантоналних и фредералних власти, док је механизам координације између ентитета и БиХ раније договорен и да ту није било спорних питања.0 КОМЕНТАРА

 1. …а била је за вријеме рата, ускладиштена у огромним количинма у Ламинцима код Градишке у објектима Мирка Добрића, иначе Додиковог зета.

 2. Почели смо прикупљање доказа из 1992. и 1993. године, јер имамо документацију да је Додик у рату шверцовао цигарете и нафту. Продавао је цигарете по цијени која је била 300 посто виша од набавне. То се у жаргону зове ратно профитерство“, рекао је Босић.

  Predlazem da pozovete tadasnjeg visoko pozicioniranog clana SDS-a iz Doboja kao svjedoka a danas poznatog „privrednika“ takodje iz. Doboja…
  Ali ipak mislim da on nece biti bas pricljiv posto mu je Dodo uzvratio uslugom kada je njemu bilo „gusto“….

 3. Плаћање пореза 1993.године!?

  Ђе си живио те године?
  Можда ни у ћаћиним мудима ниси био чим овако пишеш.

 4. 1993. и 1994.године у РС је званична валута био југословенски динар. У то доба је забиљежена највећа инфлација у историји свијета.

  Распитај се мало како је било добити на линији 20 ДЕМ плате (у динарима), а кад за два дана дођеш са линије не можеш ни пиво попити.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *