Босић: Омогућити људима да живе од свог рада

Предсједник Српске демократске странке Младен Босић рекао је вечерас у Осмацима да људима овог краја, који се боре да ту и остану, треба омогућити да живе од свог рада, односно од пољопривреде. "Привреда је практично пред уништењем, чему је допринијела и ова суша, али не може се даље ићи без генералног плана Републике Српске којим […]

субота, септембар 15, 2012 / 12:52

Предсједник Српске демократске странке Младен Босић рекао је вечерас у Осмацима да људима овог краја, који се боре да ту и остану, треба омогућити да живе од свог рада, односно од пољопривреде.

"Привреда је практично пред уништењем, чему је допринијела и ова суша, али не може се даље ићи без генералног плана Републике Српске којим би се дале смјернице рјешавања области пољопривреде“, рекао је Босић на предизборном скупу ове странке.

Он је нагласио да је требало улагати средства у системе наводњавања да се спријечи утицај неповољних сушних периода. Босић је додао да ни богатији крајеви не могу опстати без подстицаја и стратегије и помоћи републике, јер све државе помажу своје пољопривреднике.

"Република Српска мора добити своју стратегију како да сачува становништво овдје, јер је чињеница да је у задњих десет година мање тридесет хиљада ученика у основним школама“, рекао је Босић.

Актуелни начелник општине Осмаци и кандидат СДС-а за ту функцију Љубо Петровић нагласио је да су улагањима у путну инфраструктуру и мостове створени услови да људи лакше прилазе својим имањима, те шумским газдинствима.

Петровић је рекао да су насути скоро сви сеоски путеви и санирана клизишта у Пантелићима, као и да локална власт улаже у прочишћавање корита Спрече, те Мраморске и ријеке Папраћа, што се показало веома оправданим. Он је додао да је санирана школа у Осмацима, те урађена читаоница у Шехеру и подсјетио да је недавно завршен и Споменик палим борцима у порти мјесне цркве.

Петровић је рекао да предстоји реформа локалне управе коју треба учинити самоодрживом уз максималне мјере штедње, затим наставак активности на изради пута са двије траке од Палме преко Осмака до Пандура, те завршетак вишенамјенског објекта у који ће бити смјештен Дом здравља, Пошта, Пореска управа, Фонд здравственог осигурања.

На скупу су говорили функционери СДС-а Александра Пандуревић и Вукота Говедарица. Представљена је и листа одборника за Скупштину општине Осмаци.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *